10.02.2008 ATT:n kisat. Tuomarina Kari Jalonen ja tuomariharjoittelija Marjo Heino ensimmäisessä kisassa

Joulutauko päätettiin sitten suoraan kisoihin. Fannin kanssa ehdittiin tässä välissä kerran harjoituksiin, mutta molemmilla oli perjaatteessa monen kuukauden tauko juoksujen, joululoman ja koeviikon takia. Ekalta radalta Fanni tiputti ekan riman, sekosi keppien aloituksessa ja yliaikaakin saatin kerättyä 9 sekuntia (ihanneaika tosin oli tiukka). Frida taas yllätti kaikki ja teki nollan - tosin kahden sekunnin yliajalla, mutta sijoittui kuitenkin kolmanneksi (Jee, pitkästä aikaa saatiin ruokakuppiin täytettä!)

Toisella radalla Fridaan sitten iskikin laiskamato ja se hidasteli oikein kunnolla, vitonenkin saatiin pituudelta. Fanni sensijaan otti toiselta radalta nollan. Ei kovin nopean, mutta ehti alle ihanneajan kumminkin ja sijoittui neljänneksi. Sikses hyvä tulos, että päätettiin, ettei taidetakaan enää lainkaan käydä treeneissä. Siis: "mitäs me harjottelemaan, ku ilimankin pärjätään" ;-)

Tulokset Fannin ja Fridan

18.11.2007 ATT:n kisat. Tuomareina Pertti Siimes ja Leena Rantamäki-Lahtinen

Oltiin koko päivä töissä vastaanotossa, joten hallilla tuli vietettyä aikaa. Vain Frida osallistui ekalle, Pertti Siimeksen radalle. Se oli ihan kiva rata ja Frida meni ihan nätisti melkein loppusuoralle. Mentäessä putkeen, joka meni puomin ali, Frida yksinkertaisesti päätti, että puomi on kivempi ja vasta hetken tahtojen taiston jälkeen päästiin hyllyllä maaliin. Tokalle radalla, jota tuomaroi Rantamäki-Lahtinen osallistuivat molemmat koirat.

Fanni teki paljon virheitä ja hyllytin radan lopulta kun se hyppäsi pituuden sivusta. Frida taas meni hieman hitaasti, mutta sai nollan ja aikaakin yllättäen jäi :) Kolmannelle radalle osallistui vain Fanni ja se oli lähes aikaisemman radan kaltainen katastrofi. Hyllytin tahallaan Fannin tullessa iloisesti takaisin putkesta...

Nyt alkoikin sitten kisoissa joulutauko, joka kestää ilmeisesti helmikuulle asti..?

Tulokset Fannin ja Fridan

10.11.2007 TSAU:n kisat. Tuomarina Markku Vuorinen

Fridan molemmat radat meni ihan sähläykseksi. Kun virheitä tuli paljon, hyllytin radat tahallani... Fannilla meni vähän paremmin, toisella radalla se otti nollan ja toiselta tuli vitonen. Fannille nyt toinen nolla siis. Radat oli ihan kivoja ja ihanneajatkin sopivia. Harmi, ettei saatu aikaan parempia tuloksia. :)

Tulokset Fannin ja Fridan

28.10.2007 ATT:n kisat. Tuomarina Anne Savioja

Radat oli ihan ok helppoja, mutta ajat hirmu tiukkoja ja meidän koirilla ei ollut mikään vauhdikas päivä. Frida meni ratansa tasaisen rauhallisesti. Yhdestä ylimääräisestä mutkasta johtuen mentiin nollarata sekunnilla yli ja toinen rata oli vitonen sekä reilusti yliaikaa... Fanni tavoistaan poiketen ei seurannut, mihin näytin toisella radalla, vaan jatkoi hyppykaarta iloisena eteenpäin vaikka putkeen olisi pitänyt mennä. Toinen rata oli virheetön, mutta meni yliajalle... Toivottavasti parempi onni ensi kerralla :)

Tulokset Fannin ja Fridan

7.10.2007 TSAU:n kisat, Tuomareina Kari Jalonan ja Salme Mujunen

Ekalla rata (Jalosen) oli ihan kiva. Kun Frida hyppäsi autosta radalle lähdettäessä se ontui pari askelta. Sitä kävelytettiin ja juoksutettiin, mutta se juoksi ihan normaalisti ontumatta, joten uskalsin viedä sen radalle. Radalle mentäessä kaksi ekaa hyppyä sujui, kunnes Fridan vauhti hidastui ja se alkoi taas ontua. Rata jätettiin kesken ja myös päivän toinen rata jätettiin väliin. :-( (huom! tämän jälkeen se ei ontunut, eikä edesmaanantain treenissä hypppyjen jälkeen)

Fanni meni ekan radan aika ok. Mokattiin keppien alku ja tiputettiin yksi rima. Vauhti ei ollut päätä huimaava, mutta jäi silti ihan hyvä fiilis radasta. Väliajalla käytiin kotona viemässä Frida ja kuluttamassa aikaa. Takaisin mentiinkin sitten vähän myöhässä ja rataantutustuminen oli jo ohi. Opettelin radan katsomalla muitten suorituksia ja jollain tapaa onnistuin muistamaan sen ja viemään Fannin radan läpi vain yhdellä riman pudotuksella. Siskses hyvä suoritus meiltä, että tältä radalta tuli paljon hyllyjä.

Tulokset Fannin ja Fridan

16.9.2007 RÄKÄ:n kisat, Varsinais-Suomen piirimestaruus. Tuomarina Eija Berglund

Aamulla ekana oli joukkuekisa, johon meidän molemmat koirat osallistuivat, eri joukkueissa tosin. Fannin rata meni hyvin, vaikkakin hieman hitaasti, mutta pysyen hyvin ihanneajan alapuolella ja virheettömästi. Frida otti omalta radaltaan 5. ATT:n ykkösjoukkue eli joukkue, jossa Fanni kisasi, saikin hyvän tuloksen ja voitti vuoden 2007 Varsinais-Suomen piirimestaruuden. Hyvä me :) Voittojoukkueessa kisasivat meidän lisäksi Tapio Mäntysalo, Nalli ja Pinko sekä Tiina Monten ja Dassu. Kakkosjoukkueen sijoitus oli 6.

Yksilökisatkin menivät ihan kivasti, ekalla radalla ainakin. Molemmat ottivat eka radalta nollat :) Jälkimmäiset radat eivät sujuneetkaan niin hyvin, vaan enemmän nuorten SM malliin. Hyvä päivä silti! :) Fannin ja Fridan (ja tietysti myls kaikkien muiden ATT:läisten) suorituksia voi tarkastella Mäntysalojen Nallikallion kennelin www-sivustolta piirimestaruuskisajen videosivulta.

1-2.9.2007 RKS:n kisat ja nuorten SM. Tuomarina Pertti Siimes

Lauantain kisat olivat täysi katastrofi! Frida ja Fanni esittivät kaikki mahdolliset temput radalta karkaamisesta jokaisen riman tiputtamiseen. Minkään näköistä kontaktia ei löytynyt kumpaankaan. Sunnuntaina meillä oli viimeinen mahdollisuus osallistua nuorten SM:iin, eikä siellä sujunut yhtään sen paremmin :( Fannin rata sujui melko hyvin (vaikkakin hitaasti) loppusuoralle asti, jossa se iloisesti löntysteli yhden hypyn ohi. Korjaamisen kanssa ei enää pidetty kiirettä ja yliaikaakin pääsi siis kertymään. Fridan rata ei mennyt edes niin hyvin. Frida sättäili omiaan koko radan ajan. Eipähän sitten koskaan tullut menestystä nuorten ässämmissä... Ai niin koska Nuorten SM kisat ja tollereiden agilitymestaruus järjestettiin samana päivänä, emme valitettavasti päässeet osallistumaan tollerimestaruuteen tänä vuonna vaikka kyseessä olisi ollut melkein kotikisat - tollerimestruushan kisattiin tänä vuonna TSAU:n viralllisten kisojen yhteydessä. Tosin kun "kisakunto" oli tuo kuin oli, niin samahan se oli kummassa kisassa käytiin mämmimässä.

29.8.2007 ATT:n seuramestaruus.

Karsintarata meni tosi hyvin molemmilta. Siinä oltiin Fannin kanssa 1. ja Fridan kanssa 2. Finaalissa Fanni teki yhden kontaktivirheen ja tippui viidenneksi lopputuloksissa, mutta Frida voitti ATT:n maksien seuramestaruuden 2007. :) Molemmilla koirilla oli hyvä vauhti ja yhteistyö sujui.

17.6.2007 SM kisat Ylöjärvi. Tuomarina Jarmo Jämsä

Kisat alkoivat ihan hullun aikasin ja Turusta Ylöjärvelle lähettiin jo puol 5 aikaan. (tosin tehtiin kierros Eurajoen kautta, jonne juoksuinen Fanni jätettiin serkkujen luokse hoitoon) Aika silmät ristissä siis saavuttiin kisapaikalle ja Fridan lähtö oli aika nopeasti. Rata ei ollut vaikea ja ihanneaikakin osoittautui melko löysäksi. Ennen radalle lähtöä Fridalla oli vielä vauhtia ja intoa vaikka muille jakaa, mutta juuri ennen radalle menoa se tiputti namin maahan ja into hävisi sitä etsiessä. Rata mentiin siis siis hitaasti (+1,36) ja yksi rimakin tippui, tuloksena siis jotain 6, 36. Kuitenkin suhtkoht tyytyväisenä jäätiin katsomaan myös finaali. Ja hauskaa oli. Vili-veikan perheelle erityiskiitokset mukavasta seurasta.

Tollereista finaaliin pääsivät maxiluokasta Ransu, Nelli sekä Raisa. Ransu sijoittui upeasti kahdeksanneksitoista ollen siten paras maxitolleri ja paras maxinoutaja. Onnea! Medeissä tolleriedustus oli vieläkin upeampi vaikka kärki oli kapeampi. Finaaliin pääsivät sekä Leija (ohjaaja Rauno Virta) että Itu (ohjaajana Sarianna Salonen) ja sijoittuivatkin tässä järjestyksessä neljänneksi ja viidenneksi. Paljon onnea myös heille!

Mielenkiintoinen tulee olemaan ensi vuosi, jolloin kriteerit SM kisojen karsintoihin kiristyvät ja vähintään seitsemään nollaan vaaditaan myös yksi kaksoisnollatulos. Nähtäväksi jää moniko tolleri tulee tämän vaatimuksen täyttämään. Meillä alkaa nyt kesätauko, joten oikein hvyää kesää kaille ystävillemme.

20.5.2007 Gara di ATT. Arbitri Sisko Pulkkinen e Salme Mujunen

Ho tre pista e sono stato molto difficilo. Pista uno è stato più facile, ma Fanni ho far cadere primoasticella. Motivatzione volatilizzarsi e finalmente tutto gara è stato catastrofe. Ma sempre non riuscire... ;) (molto sbagli) (= Fannin SM nollia ei saatu täyteen, ei sitten ollenkaan).

29.4.2007 TSAU:n kisat. Tuomareina Johanna Nyberg ja Asko Jokinen

Eka rata olikin ulkona pitkästä aikaa. Rata oli ihan mukava ja ihanneaika löysä. Fannilla ilmeisesti tuleva juoksu sekottaa, se sähläsi molemmilla radoilla keppien aloituksen ja kumpaakaan en jaksanut korjata, joten hyllytettiin oikein olan takaa (virheitä tuli paaaaljon lisää..)

Frida meni ekan radan kivasti ja sai seitsemännen nollansa -5 ajalla :) Toka rata lähti liian hitaasti liikkeelle ja jouduin tekemään persjätön ennen pituutta, jolloin Frida hyppäsi sen sivuttain. Ihanneaika oli radalla kuitenkin niin tiukka, etten lähtenyt sitä enää korjaamaan vaan otettiin suosiolla hylly.

Fridalla on nyt siis tarvittavat nollat kasassa SM-karsintoja varten. Fanni tarvitsisi vielä kaksi nollaa, mutta mikäli juoksut alkavat lähiaikoina, kuten laskujemme mukaan pitäisi tapahtua, niin Fanni ei niitä enää ennätä kerätäkään. No pitäkäähän meille varmuuden vuoksi peukkuja. Keruuaikaa on 4.6.2007 saakka.

8.-9.4.2007 ATT:n kisat. Tuomareina Vesa Sivonen ja Katarina Virkkala

8.4 - Sivosen rata oli ihan mukava. Fridan rata eteni kivasti noin puoleen väliin saakka, kunnes pehmeän hiekan ja vanhojen nappisten ansiosta kaaduin radalle ( :D ), Frida juoksi hypyn ohi ja hässäkästä siis tuloksena vitonen ja yli aikaa. Fannin rata oli ihan hyvä loppusuoralle asti, kunnes se tiputti kolmanneksi viimeisen riman (ÄH!)

9.4 - Virkkalan radat olivat taas juuri meille sopivia :). Ekalta radalta otettiin molempien koirien kanssa nollat (Fridalle 0.14 s yliaikaa...) ja Fanni ylsi vielä kolmannelle sijallekkin :D Toisella radalla Frida juoksi (kerrankin erinomaisella vauhdilla) kolmannen hypyn ohi, enkä jäänyt sitä enää korjaamaan ja tuloksena siis hylly. Fanni sai (hirmu korkeista esteistä huolimatta) toisen nollan samana päivänä :). Tulokset Fannin ja Fridan

18.3.2007 ATT:n kisat. Tuomareina Johanna Nyberg ja Miia Laamanen

Nybergin rata oli mukava ja Frida saikin siltä viidennen nollansa. :) Aika alittui noin -2 sekunnilla, joka ei kovin hyvin ollut, mutta riittävästi. Fannillakin oli nolla tosi lähellä, kunnes menin itse sähläämään keppien alun ja otettiin sieltä vitonen. Laamasen rata olikin jo tosi haastava ja muutaman virheen jälkeen hyllytin molempien koirien radat tarkoituksella. Jotenkin hylly tuntuu tuloksissa paremmalta kuin ihan surkea tulos. Eilen ja tänään harjoituksissa uudelleen tehdyt vaikeimmat kohdat Laamasen radasta kuitenkin sujuivat hyvin, joten harjoittelua se taitaa vaan vaatia... Tulokset Fannin ja Fridan

11.3.2007 TSAU:n kisat. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen. (Frida 8v.!)

Radat olivat mukavan haastavia. Ekalta radalta molemmat koirat ottivat vitoset. Frida tiputti kolmanneksi viimeisen riman ja Fanni epäonnistuneen takaaleikkauksen tuloksena toiseksi viimeisen. Yliaikaakin kertyi hieman... (plääh.) Tokalta radalta Fanni varasti lähdössä ja tiputti sen takia riman, rata oli muuten hyvä, vaikka jälleen mentiin yliajan puolelle (tupla PLÄÄH.) Frida taas sai otettua (ei niin hyvän, mutta) nollan! Yliajaksi meni sekin 0.14 verran, mutta 0 se silti oli :D

18.2.2007 TSAU:n kisat. Tuomarina Markku Vuorinen

Pitkän harjoitus- ja kisatauon jälkeen kävimme TSAU:n kisoissa. Radat olivat suhtkoht helppoja, vaikka virheitä kasaantuikin. Tuloksiin voi kuitenkin olla ihan tyytyväinen harjoituksen puutteessa. Hankalia keppikulmia ja kontakteja täytyypi ottaa tehotreenillä :D Fanni otti molemmilta radoilta 10 virhettä ja toiselta hiukan yliaikaa. Frida taas otti ekalta radalta kympin ja tokalta 20 ja molemmilta yliaikaa (tosin tokalla radalla sählättiin keppejä useita sekunteja, ja ilman sitä olisi tehty reilusti aliaikaa).

2.12.2006 TSAU:n kisat. Tuomarina Miia Laamanen

Molemmilla koirilla oli yksi lähtö. Rata oli suhtkoht helppo, mutta ahdas (esteet lähellä toisiaan). Fannin lähtö oli heti alussa. Koko rata oli ihan karmea: Fanni pudotti ensimmäisen riman ja lähti nopeampaa kuin olin olettanut ja ohitti siksi pussin. Fanni liikkui kuitenkin hyvin ja nopeasti koko radan. Melkein loppusuoralla se tuli taas yhden hypyn ohi, enkä jaksanut enää korjata vaan otettiin hylly. Fridan rata oli paljon parempi, se otti nollan ja -7 sekuntia aliaikaa. Tuloksella Frida oli 5. :) Kummallakin on nyt koossa 3 SM-nollaa ennen joulutaukoa, seuraavat kisat ovat tammi- tai helmikuussa.

12.11.2006 ATT CUP. Tuomarina Rauno Virta

Osallistuimme syksyn aikana ATT Cupin kaikkiin kolmeen osakilpailuun. Frida voitti cupin avoimet maxit yhden kisan voitolla ja kahden kisan kakkostilalla. Fanni oli neljäs, yhdellä voitolla ja kahdella hyllyllä. Fridan suoritus kokonaisuudessaan oli tosi hyvä, Fanni sähläsi hyllynsä oikein urakalla, mutta ainoa voittorata oli sitten sitäkin parempi. ;( Noutajaenergia oli muutenkin cupissa valttia, sillä kakkoseksi tuli tolleri Juulia ja kolmoseksi kultsu Sulo. Kisavuosi alkaa olla lopuillaan ja viimeinen tämän vuoden ponnistus on yksi lähtö kummallakin ensi lauantaina TSAU:n kisoissa.

12.11.2006 ATT:n kisat. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen

Olimme koko päivän töissä kisoissa joten oma ja koirien keskittyminen ei ollut ihan huipussaan. Päivän ihanneajat olivat tiukkoja, mutta radat suht koht helppoja. Ekalta radalta Fanni otti 5 ja hieman yliaikaa. Toinen rata oli parempi, mutta Fanni hyppäsi yhden hypyn väärin päin ja sai hyllyn. Kolmas rata (hr) oli nolla + 0.31 ajalla. Frida otti ekalta radalta nolla virhettä, mutta sekunnin yliaikaa. Toinen rata oli hylly ja kolmannelta (hr) tuli vitonen ja lähes sekunti yliaikaa.

 

15.10.2006 Tolleri-mestaruus Tampereella. Tuomarina Kari Jalonen

Meille tuttuun tapaan Tollerimestaruuden viralliset radat menivät tosi huonosti. Fannin rata oli hirveä: se pudotti ekan riman, jolloin oma motivaationi laski hieman. Parin esteen päästä se otti kiellon ja siinä vaiheessa en enää jaksanut välittää virheistä vaan otettiin kepeiltä hylly, kun jätettiin pari rimaa kiertämättä. Niitä ei sitten enää viitsitty korjata. Fridan rata oli ihan nätti melkein loppusuoralle asti, jolloin se tiputti yhden riman. Aika alittui kuitenkin parilla sekunnilla. Tulokset Fridan ja Fannin.

Finaalirata alkoi aika pian ja oli mukavan helppo. Fannin rata meni nätisti, mutta melkein loppusuoralla se valitettavasti tiputti yhden riman, koska käännyin juuri, kun se hyppäsi. Fridan finaalirata oli ihan hyvä, se ei ollut erikoisen nopea ja yksi pitkä mutkakin tuli, mutta nolla saatiin kuitenkin :) Lopputuloksissa Frida oli viides ja Fanni kuudestoista.

Tollerimestaruuden kolme parasta vuonna 2006 olivat 1. Julia Kärnä ja Leija 2. Timo Eskola ja Lara sekä 3. Saara Kallio ja Viggo. Onnittelut! Kaikki kolme erottuivat muista upeilla radoilla.

8.10.2006 TSAU:n kisat Liedossa. Tuomareina Johanna Nyberg ja Markku Vuorinen

Päivän eka rata (siis meille eka, toka maxi 3 lähtö sinä päivänä) oli ulkona ja vähän jännitti, että ehditäänkö radalle ennen sadetta. Rata oli suhtkoht' vaikea ja heti viidennellä esteellä Frida meinasi tehdä virheen, mutta korjasimme sen parilla kiemuralla niin, ettei virhettä tullut. Loppu rata menikin yllättävän hyvin ja tulokseksi tuli + 0.67, eli nolla tuli! :) Fannin rata oli oikeastaan parempi, kuin Fridan, se oli nopeampi ja sujuvampi, mutta loppusuoran puomilta tuli kontaktivirhe... :/.

Jälkimmäiselllä radalla ohjasin Fridan vähän liian tiukasti hypylle ja se pudotti riman. Toinen virhe tuli vielä puomin ylösmenolta, joten tuloksena oli 10. (Sijotus 17?). Fannille rata oli taas tosi hyvä ja helppo, otettiin melko nopea nolla ja tultiin kakkoseksi :D Tulos oli erittäin hyvä meidän Fannilta, sillä osallistujia oli yli 60. Päivän kruunasi vielä se, että seurakaverit Essi ja (kerrynterrieri) Reetta voittivat Medi3 ja saavuttivat AVA arvon. ONNEA!

 

2.-3.9.2006 JAT:n kisat Jyväskylässä. Tuomarina Katariina Virkkala

Ekan päivän kisat olivat nuorten SM-kisat. Rata oli ihan ok, lämpöä tosin hieman liikaa Fannille. Fanni lähti kolmantena ensimmäiselle kolmosluokan radallensa. Se meni tosi hyvin, vaikka hieman hitaasti. Keinu oli hirmu korkea ja hutera, sieltä Fanni meinasi pudota loppusuoralla, mutta maaliin päästiin kuitenkin nollalla ! Fridan lähtö oli aika pian, koska osallistujia oli melko vähän. Frida meni taas makkaratempulla tosi hyvin ja teki myös nollan! Sijoitukseksi Fridalle jäi kuitenkin neljäs, eli finaali paikka jäi tänä vuonna niukasti sivu suun. Fanni sijoittui kuudenneksi. Vaikkei finaaliin päästykkään nollat maistuivat tosi hyvältä :p

Seuraavana päivänä oli molemmilla aamulla yksi startti. Fanni oli taas ensin. Rata lähti hyvin liikkeelle, Fannin nopeus vaan ei ollut parhaimmillaan, kun esteet olivat korkeimmillaan. Putkelle mentäessä Fanni kuitenkin päätti mennä väärään päähän, eikä pysähtynyt vaikka huusin... :/ Loppu rata meni myös tosi nätisti ilman virheitä. Frida ei saanut makkaraa tähän lähtöön, koska niitä ei vielä ollut buffetissa, mutta lihapulla korvasi tilanteen :). Frida meni hyvin, mutta puomilta tuli harmittava vitonen. Frida sijoittui kuudenneksi. Tulokset Fridan ja Fannin

23.8.2006 ATT seuramestaruus. Tuomarina Jaana Mero

Fannin rata oli ihan hyvä, se tiputti yhden riman ja otti yhden kiellon. Nopeus oli kuitenkin hyvä ja Fanni meni nätisti. Frida teki pitkästä aikaa lihapullien voimalla nollan! :) Aikakin oli kiva. Finaaliradalle ei jääty, koska kello oli paljon, läksyt piti vielä tehdä ja mulla oli polvet kipeenä. Muutenkin oli kivempi pitää hyvä fiilis nollasta alla ;)

19.8.2006 TSAU:n kisat. Tuomarina Eija Berglund

Eka rata oli ihan mukava - juuri sopiva Fridalle. Jo ennen radalle lähtöä Frida oli hieman poissaoleva, radalle päästyämme suoritimme jopa 2 estettä ennen kuin Frida jäi haistelemaan (argh.), saimme suoritettua vielä yhden esteen kunnes Frida jämähti uudestaan ja päätin jättää radan siihen. Frida oli aika nolona "tajutessaan" mokansa.

Ennen seuraavaa rataa Fridaan ei kiinnitetty huomiota lähes ollenkaan vaan leikittiin Fannin kanssa. Radalle lähdettäessä Frida oli into piukassa siitä, että joku taas huomioi sitä. Se menikin ihan kivasti puoleen väliin asti, jolloin se jämähti samaan kohtaan haistelemaan kuin viimeksikin. Parilla kutsulla se kuitenkin jatkoi matkaa. Tuloksena siis 5 ja rutkasti yliaikaa. Positiivista kuitenkin se, että maassa oli ilmeisesti joku haju, jota se jäi haistelemaan, eikä sama juttu kuin viime syksynä, jolloin se jäi vain seisoskelemaan. Tulokset.

6.8.2006 RÄKÄ:n kisat Uudessakaupungissa. Tuomarina Ritva Herrala

Päivä oli aivan liian kuuma Fannille. Sen vauhti laskee aina nollaan kun menee yli 20 asteen ja lämpöä oli +27. Osallistujia oli tosi vähän ja päivä sujui nopeasti. Eka rata oli ihan kiva ja helppo. Fanni meni turhan hitaasti, mutta puhtaasti miltei koko radan. Viimeisellä esteellä ehdin jo huoahtaa - kunnes huomasin, että Fanni tuli sen ali! Ongelmaa oli yritetty karsia+ koko viikko hallilla itsenäisesti treenaten. Fanni tuli aina ensimmäisen esteen ali, mutta nyt sitten kisoissa viimeisen. Argh. Ihanneaikakin ylittyi kahdella sekunnilla, kun itselläni ei ollut enää motivaatiota tsempata viimeistä hyppyä uudelleen vaan käytimme sen tekemiseen koukeroineen kaikkineen ainakin 7 sekuntia... Toka rata oli hyppyrata. Se oli helppo myös, mutta täysin motivaation tappo rata Fannille tällä säällä. Odotukset eivät olleet kovin suuret radalle lähdettäessä. Fanni liikkuikin taas hitaasti, mutta puhtaasti ja tällä kertaa radan loppuun asti. Nolla tuli ja pienen odotuksen jälkeen myös varmistui serti. Kolmosiin siis päästiin, vaikka jäi harmittamaan radan hitaus. Sijoituttiin kolmanneksi ja jokainen palkintopallilla sai sertin :) Päivä meni siis odotuksia paremmin - ei silti ihan toiveitten mukaan. Tulokset

Fanni syö sertijätskiä, mutta hämmästelee sitä, että miksi Frida on aina saanut makkaraa ja minä vaan tätä kylmää maitoa?
29.5.2006 ATT:n kisat. Tuomarina Johanna Nyberg

Radat oli ihan ok, mutta sinne oli rakennettu pari motivaation tappokohtaa Fridalle. Eka rata meni suht' koht' kivasti, kunnes juuri ennen loppusuoralle kääntymistä Frida tiputti riman. Oma into hieman lopahti ja viimeisellä esteellä käänsin juuri ratkaisevalla hetkellä katseen pois Fridasta - se juoksi hypyn ohi suoraan päin mua. Tuloksena siis 15 ja aikakin jäi vain -0,62 loppusähellyksen vuoksi.

Oltiin töissä vastaanotossa ja koska Frida olisi muuten joutunut odottelemaan yksinään auton takaluukussa otettiin se ilmoittautumistelttaan mukaan. Kaikkien yllätykseksi Frida suhtautui odotteluun teltassa tosi hyvin, tollerikiljunta pääsi valloilleen vain silloin, kun joku tuttu tuli ilmoittautumaan. Tokalla radalla Frida kävikin hieman liian kuumana. Jotenkin herpaannuin juuri ratkaisevalla hetkellä heti radan alkupuolella ja Frida hyppäsi muurin väärin päin. Vielä jonkun aikaa Frida sättäsi ja tiputteli rimoja, kunnes pysäytin sen kokonaan ja rauhoitin kunnes jatkettiin rataa kunnolla. Positiivista kyllä, Frida suoritti motivaation tappo-kohdat tosi hyvin ja vauhti säilyi! Videolta katsottuna ylitettiin melko tiukka ihanneaika vain kahdella sekunnilla kaiken sähläyksen ja radalle pysäyttämisen jälkeenkin. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia kesällä ja aloittaa kisat taas syksyllä. Vaikka hyviä tuloksia ei kevään aikana Fridan kanssa saatukaan, niin tunnelma on nyt aivan eri kuin alkutalvesta. Tulokset

6.5.2006 RKS:n kisat Raumalla. Tuomareina Leena Rantamäki-Lahtinen ja Risse Koponen

Fannin eka radan tuomaroi siis Leena Rantamäki-Lahtinen, rata oli ihan mukava. Hypyt hirveän korkeita ja okseri aivan liian iso meidän Fannille. (me mennään vielä uusintamittaukseen, kun uskalletaan.. :D) Fanni oli ihan ok nopea, mutta tuloksena 10. (huoh.) Keinulta kontaktivirhe ja keppien sisäänmeno meni väärin. Toka radalla sitten tuomarina Risse Koponen (ensi kertaa meillä). Rata oli taas ihan mukava. Fanni lähti taas nopeasti, mutta tuli jotenkin huonossa kulmassa A:lle ja tippui sieltä. Innostus lopahti molemmilta, kerättiin vielä 10 virhettä. Keppitreeniä, keppitreeniä.

Fridan molemmat radat tuomaroi Risse Koponen. Radat olivat Fridalle aika vaikeita, koska siltä loppuu aina motivaatio pienissä syheröissä. Frida onnistui kuitenkin yli odotusten, sillä oli vauhtia! Ekalta radalta se tosin otti kympin, mutta se oli nätti rata. Pituus oli niin pitkä, ettei Frida ollut tottunut sellaiseen ja hyppäsi siksi liian kaukaa. Hypyt olivat myös korkeimmassa ja ekassa hypyssä Frida arvioi sen väärin ja tiputti. Toka rata menikin sitten paremmin, Fridalla oli ihan hyvin vauhita, mutta se otti yhden kontaktivirheen.

Yhteenvetona: kolmosiin nousu Fannin kanssa ei siis tänä keväänä onnistunut. Monta kertaa on ollut hilkulla, mutta aina on onnistuttu jotain sähläämään. Harjoitusta siis lisää. Fanni jää nyt kilpailutauolle virallisista ainakin agirotuun saakka. Juoksu on juuri alkamassa ja sen jälkeen on kesäloma. Fridan kanssa mennään vielä ehkä loppukuusta ATT:n virallisiin, mutta siitä päätetään varmasti vasta viikonlopuna. Onnittelut kuitenkin Vilille, jolta saatiin iloisia uutisia viikko sitten: velipoika oli noussut komealla luokavoitolla kolmosiin! Hip hurraa!

16.4.2006 ATT:n kisat. Tuomareina Vesa Sivonen ja Katarina Virkkala.

Tuomarit olivat siis tuttuja Kennelliiton suurleiriltä ja radat olivat aika saman tapaisia kuin siellä. Fannin radat olivat helppoja ja siksi harmittaa yhä enenmmän, kun meni niin huonosti. Ekalta radalta otettiin kielto kepeiltä (vein liian lujaa ilmeisesti) ja siihen vitoseen lopahti omakin into. Loppu rata meni sen mukaisesti ja otettiin toinen 5 ja loppujen lopuksi aikaa jäi VAIN -1.15 :'(. Fanni oli siis erittäin hidas. Toka rata oli myös kiva ja juuri Fannille sopiva, mutta tällä kertaa se mokasi täysin itse meille suht koht helpon keppikulman. Aikakin alittui vain -9.18, monta sekuntia nopeampaa olisi päästy!

Välillä käytiin kotona, Fannin Vili-veli ja Leevi-pentu kävivät kylässä. Vili oli samassa kisassa Fannin kanssa. Oli kiva nähdä kuinka samanlaiset ne ovat!

Fridan lähtö oli illalla. Makkaratemppu oli taas käytössä, mutta tällä kertaa se innosti Fridan yli. Se otti varaslähdön ja juoksi hetken onnesta soikeana kaikki vastaan tulevat esteet läpi, ennen kuin rauhoittui ja teki upean, nopean radan... :/ Noh, parempi näin päin, kuin paikallaan seisoskelu.

Vili ja Fanni tarkkaavaisina. Tämä on tosin pelkkää silmän lumetta. Kesti todella pitkään saada sisarukset samaan kuvaan samaan aikaan.

8.-9.4.2006 TSAU:n viralliset. Tuomarina Anders Virtanen.

Fannin eka rata oli juuri meille sopiva: se suosi vähän hitaampia koiria, sillä se oli täynnä ansoja. Fannilla oli tosi hyvä vauhti koko radan, mutta ekaan kertaan piiiitkään aikaan, se otti kontaktivirheen! Radalta ei tullut yhtään nollaa ja Fannilla oli vitosista nopein aika -7,73 (joka oli myös lähdön nopein aika!), kakkoseen eroa tuli n. 9 sekuntia. Vaikka jo aika kauan odotettua viimeistä nousunollaa ei tullutkaan, olen kuitenkin ihan tyytyväinen, sillä vauhtia oli ja Fanni irtosi hyvin. Toka rata oli myös aika kiva. Fanni tosin (harvinaista kyllä) ei kuunnellut mua ollenkaan. Se veti monta kaarrosta pitkäksi ja otti yhden kiellon juostessaan esteen ohi. Vauhtia oli kuitenkin vielä enemmän kuin ensimmäisellä radalla. Tuloksena siis taas 5 ja -5.15 sekuntia, johtuen niistä pitkistä kaarroksista.

Seuraavana päivänä oli sitten Fridan rata. Jatkettiin hyväksi osoittautunutta makkaralinjaa ja se toimi jälleen. Fridalla oli tosi hyvin vauhtia, mutta virheitä tuli sitäkin enemmän. Ajattelin saada taas vauhdin pysymään yllä virheistä viis. Frida taisi ajatella samalla tavalla, koska otti kaksi kontaktia ja kaksi rimaa alas. Tuloksena siis 20, mutta mikä oleellisinta ihanneaika alittui JOPA - 6 sekuntia!! Ollaan tosi tyytyväisiä aikaan, vaikka virheitä ropisikin. (Kuten monille muillekkin tällä radalla)

27.3.2006 TSAU:n rusettikisat.

Osallistujia oli noin 20 ja rata suhteellisen helppo. Sain pitkästä aikaa Fridan innostumaan pallosta lähdössä ja vauhtia sitten riitti radallakin. Tosin Frida otti varaslähdön ja ehti väärään päähän putkeen (...), mutta vauhtiin olen tosi tyytyväinen. Kepitkin mokattiin ekalla yrittämällä, mutta tultiin vauhdilla läpi toisella yrittämällä. Fanni piti myös vauhtia. Fannin rata oli puhdas nolla ja ihanneaika alittui noin -18 sekunnilla. Ennen meitä oli kuitenkin tehnyt muutama nopea bordercollie nollan, joten en odottanut suuria. Tulosten tullessa ihmetys oli suurempi: Fanni sijoittui toiseksi, kahden huippuhyvän bordercollien väliin, häviten voittajalle vain noin sekunnin!! :D

11-12.3.2006 ATT:n kisat. Tuomareina Salme Mujunen ja Ritva Herrala.

Lauantaina oltiin koko aamu töissä ykkösluokissa ja Fanni joutui olemaan -17 asteen pakkasessa autossa, kaksi takkia päällä ja lämpimien alustojen ympäröimänä. (Fanni oli TOSI iloinen tästä järjestelystä, etenkin takkien takia ;) ) Rata oli suhtkoht helppo, mutta siinä oli pituus, joka on Fannille usein ihan liian pitkä. Fanni lähti radalle ihan nopeasti ja hyvin ja pituuskin päästiin yli. Olin siitä niin yllättynyt, että herpaannuin hetkeksi ja sen takia Fanni meni väärään päähän putkea. Loppurata meni ihan ok, lukuun ottamatta sitä, kun meinasin itse liukastua (nappikset oli jäänyt aamun kiiressä kotiin ja iskä ehti tuoda ne vasta toiselle radalle), jonka ansiosta Fanni kaatoi yhden esteen. Toinen rata oli myös aika helppo. Fanni lähti sillekin aika nopeaa. Yhden valssin jälkeen hukkasin Fannin sen tullessa väärälle puolelle ja Fanni pääsi juoksemaan yhden hypyn ohi. Tuloksena siis 5 ja ihanneaika alittui n. -7 sekuntia (ei tosin kovin hyvä aika Salme Mujusen radalta...) Fanni jäi 5. eli oli eka 5:sen saanut.

Tässä Frida 7 vee, osoittaa mitä mieltä hän on siitä, että jäi kotiin yksinään syntymäpäiväksi - ja kaiken huipuksi Fanni vielä pääsi agilityhallille. Että elämä voi olla todella epäreilu tollerille!

Seuraavana päivänä oli sitten Fridan lähtö. Vähän jännitti, että mille esteelle se jäisi nyt haistelemaan. Kokeiltiin uutta taktiikkaa, eli ostettiin makkara Fridalle ja haettiin se juuri ennen lähtöä - ja se toimi!! Frida juoksi koko radan ajan. Kolmanneksi viimeiselle esteelle asti meillä oli jopa nolla rata. Sitten unohdin kuinka vinossa yksi hyppy oli ja Frida ehti juosta sen ohi. Ennen kuin ehdin reagoida kunnolla, se oli hypännyt jo seuraavan hypyn yli eli tuloksena hylly. Maaliin tullessa oli silti parempi fiilis kuin yhdenkään radan jälkeen koskaan ennen!

4.-5.3.2006 TSAU:n viralliset. Tuomarina Soini Saarela.

Fannin lähtö oli heti ensimmäisenä, rata oli tosi helppo, mutta ihanneaika tiukka ja tuomari tosi tarkkana kontaktivirheiden kanssa. Fanni lähti ennen lähtölupaa ja kun kielsin sitä hyppäämästä juuri ennen aloitushyppyä se menetti hieman vauhtia, mikä näkyi koko radan ajan. Nolla kuitenkin tuli ja sitten alkoikin odotus. Fannin jälkeen oli vielä 31 koiraa. Lopulta Fannin nollan lisäksi tuli vain toinen nollatulos, joka oli hitaampi eli Fanni voitti. Se oli Fannin toinen nolla kakkosista, joten vielä täältä noustaan! Toinen rata alkoi aika pian. Fanni oli taas ensimmäisenä ja teki hyvän radan, mutta putkella luotin siihen hieman liikaa ja se otti kiellon. Tuloksena 5 ja 2 sekuntia aliaikaa, lähdimme kesken kisan kotiin, joten sijoitusta ei tiedetä.

Fridan lähtö olikin seuraavana päivänä. Rata oli juuri sopiva Fridalle. Alku lähtikin ihan hyvin vaikka hitaasti. Frida ei taaskaan suostunut ottamaan palloa... Nolla (vaikkakin hidas) oli vielä loppusuoralla, mutta sitten päätin yrittää saada vauhtia kiertämällä putken ulkoreunaa, Frida tuli putkesta ja törmäsi minuun ja vielä pyörähti hypyn edessä niin, että tuloksena 10 ja 8 sekuntia yliaikaa. Silti olen ihan tyytyväinen, sillä Frida ei pysähtynyt kertaakaan vaikka oli hidas, eikä edes ollut viimeinen tuloksen saanut :) Hyllyjäkin tuli runsaasti, joten tuloksesta voi olla tyytyväinen.

26.2.2006 TSAU:n epäviralliset Rusettikisat. Tuomarina Kimmo Klossner.

Meidän päivä onnistui pitkästä aikaa! :) Paikalle saavuttiin ihan liian aikaisin, mutta jäipähän sitten aikaa kuunnella radiosta Suomen jääkiekkopeliä... :( Rata oli aika helppo, mutta siitä huolimatta moni koira otti siitä hyllyn. Fanni oli 4. lähdössä ja teki vauhdikkaan nollaradan. Ihanneaika alittui -5,29, ja oli illan kolmanneksi nopein rata!

Myös Frida ylitti itsensä tekemällä nopean ja miltei loppusuoralle asti puhtaan radan. Loppusuoran lähestyessä sitten puomi valitettavasti oli kiinnostavampi kuin putki - ja tuloksena hylly. Frida kuitenkin juoksi matkan lujaa loppuun asti. Fridan hyvästä vauhdista jäi jopa parempi fiilis kuin Fannin puhtaasta ja myös nopeasta radasta vaikka Fanni jopa sijoittui 2.!

Meidän viimeaikaiseen tasoon nähden todella hyvin onnistunutta kisaa on yritetty pohtia ja miettiä mitä tänään tehtin oikein. Ehkä viikon mittaan tehdyt tehoharkat tuottivat tulosta tai ehkäpä Fridan vauhdin salaisuus oli se, että sitä riehutettiin reippaasti ennen radalle lähtöä. Tai sitten vaan taivaankappaleet olivat oikeassa asennossa. Kun viimekerralla marraskuun lopulla mietittiin samaa, niin tulimme silloin siihen tulokseen, että Frida kärsii kisatressistä ja hyvän tuloksen ensimmäinen edellytys on se, että se viedään halliin vasta juuri ennen radalle lähtöä. Ehkä Fridan hidasteluongelmaan on kuitenkin useampi syy, eikä pelkästään yhden syyn ratkaiseminen vielä ratkaise koko ongelmavyyhtiä. Noh aika sitten näyttää sen.

11.2.2006 ATT:n kisat. Tuomareina Kari Jalonen ja Markku Vuorinen.

Fannin eka rata alkoi tosi hyvin, vauhtia riitti ja se teki puhdasta rataa. Juuri kun olimme kääntymässä loppusuoralle oli edessä putki, joka meni A:n ali. Fannin mielestä A oli paljon houkuttelevampi ja se jäi vain seisomaan putken eteen ja mietti miten pääsisi A:lle, kun tukin sen tien. Palasin osoittamaan Fannille putkea ja se huomasi vapaan aukon ja - hyppäsi A:lle. Fanni teki sen vielä pari kertaa, ennen kuin sain sen tungettua putkeen. Rata siis hylly. Toka rata sitten meni vielä huonommin. Heti eka rima tippui maahan ja meiltä molemmilta tipahti innostus sen riman myötä, Fanni oli hitaampi kuin ekalla radalla ja sitten se kaatoi vielä pituuden (joka oli tosin Fannin pieneen kokoon nähden hiirmu pitkä).

Fridan rata sitten taas meni vielä huonommin. Sen kanssa ei oltu käyty moneen kuukauteen harkoissa ja se näkyi radalla. Alkusuora meni ihan ok hyvin ja vauhdikkaasti, kunnes Frida jäi taas haistelemaan maata. Matkaa kuitenkin jatkettiin, kunnes Frida päätyi samaan tilanteeseen kuin Fanni: puomi oli paljon mukavampi, eikä se voinut käsittää, miksi halusin sen menevän putkeen. Se juoksi pari kertaa iloisena puomia edestakaisin, mutta ei koskaan suostunut menemään siihen putkeen. Jätimme radan kesken.

14.1.2006 TSAU:n kisat. Tuomarina Anne Savioja

Fanni lähti iloisena odottelemaan vuoroaan, mutta kun edellisellä koirakolla kesti radalla erittäin kauan ja palloa ei enää saanut ottaa esille Fannin into hieman lopahti. Radalle se lähti kuitenkin hyvin ja suhtkoht nopeasti. Kepeille mentäessä aurinko paistoi mun silmiini niin, etten nähnyt mitään. Yritin osoittaa jonnekkin sinne keppien suuntaan ja Fanni meni ekan kepin väärältä puolelta. Keppejä korjaillessa vauhti sitten hidastui niin, että yliaikaakin tuli kolmisen sekuntia ja sijoitus oli vasta 10. Ihan tyytyväinen rataan kuitenkin, kai...

19.11.2005 ATT:n kisat, tuomarina Miia Laamanen.

Fannin lähtö oli 11.00 aikoihin. Rata ei ollut kovin vaikea ja osallistujia oli vähän. Fanni meni hyvin ja vaunhdikkaasti (aikaa tuli taas n. -6 sekuntia). Yksi kontaktivirhe tuli keinulta, mutta muuten meni tosi hyvin. Fanni oli harmittavasti juuri 4. Eli palkintopallille ei päästy ja se tämän vuoden toinen luva-nollakin jäi tosi pienestä kiinni. :-(

Fridan lähtö oli pari tuntia myöhemmin ja lähes koko viimeisen vuoden ongelmana olleeseen radalla hidasteluun ja haisteluun kokeiltiin uutta taktiikkaa: Fridaa ei viety halliin eikä edes sen lähelle ennen kuin vasta juuri, kun oma vuoro alkoi. Ajatuksena oli, että jos Fridan käytös johtuu stressistä, sitä ei kannata hermostuttaa etukäteen hallin kiivaalla tunnelmalla eikä edes lämppäriesteiden suorittamisella. Se toimikin hyvin (tällä kertaa), sillä Frida meni koko radan läpi pysähtymättä kertaakaan ja vauhtikin oli ihan ok. Hylly tuli, kun keskityin enemmän vain siihen, että Frida pysyy liikkeessä, mutta rataan ollaan TOSI tyytyväisiä. :) Nyt sitten aletaan odottaa molemmille typyille juoksua. Treeneissä käydään niin kauan kuin mahdollista, mutta seuraaviin kisoihin taidamme mennä vasta ensi vuonna.

15.11.2005 TSAU:n iltakisat kakkosluokille, tuomarina Markku Vuorinen.

Fanni kävi eilisissä (14.11.) harkoissa aivan ylikierroksilla ja teki omia ratoja odotellessaan minua. Tänään kisoissa meni kuitenkin paremmin. Ekalla radalla Fannilla oli vauhtia ihan kivasti (melkein -7 sekuntia!), mutta virheitä keräiltiin taas, tosin ensimmäistä kertaa meidän kilparadoilla Fannin toimesta. Kepeillä Fannilla oli niin kiire (ainakin omasta mielestään), että se alkoi oikomaan, eli sieltä ensimmäinen vitonen. Noin puolessa välissä rataa tippui rima (joka oli kyllä mielestäni korkeammalla kuin muut rimat?). Tuloksena 10 ja sijoitus 5. Toka rata alkoi noin puolentoista tunnin päästä. Fanni meni taas hyvin, ja päästiin melkein viimeiseen mutkaan asti puhtaalla radalla. Sitten en ehtinytkään vaihtaa puolta ja Fanni valitsi väärän putken. Radat oli silti mielestäni muuten ihan hyviä ja nyt odotellaan, että päästäänkö vielä lauantaina kisaamaan vai alkaako sitä ennen juoksut.

 

16.10.2005 Tollerimestaruus Tampereella, tuomareina Kari Jalonen ja Ritva Herrala.

Fannin virallinen rata (maxi2) oli suhtkoht helppo. Leikittiin pallolla juuri ennen radalle menoa ja Fannissa oli taas hyvin virtaa. Rata meni hyvin - tosi hyvin! Tuloksena oli nolla, mutta aikaa jäätiin miettimään. Riittääkö se? Riittihän se ja hyvin. Fanni teki toiseksi nopeimman ajan, eli n. -5 sekunttia ja tuli tällä tuloksella kakkoseksi. Se oli eka luva nolla, joten tästä on hyvä jatkaa ;D.

Kävimme välillä syömässä (Hervannassa - paljon kiitoksia Annikki!) ja sitten olikin vuorossa Fridan rata (maxi3). Frida oli iloinen ja menossa innoissaan radalle. Johtuen sitten joko siitä, että se oli joutunut odottelemaan autossa liian kauan tai siitä, että lähdössä oli jotain hämminkiä tai sitten jostain ihan muusta, Frida jäi parin hypyn jälkeen paikalleen eikä suostunut liikkumaan senttiäkään. Se katseli ärsyttävällä ilmeellä ja hyvin tietoisena siitä, että nyt ei saisi pysähtyä. Aikaa tuhlaantui 10 sekunttia ennen kuin pääsimme jatkamaan matkaa, eikä se loppu ratakaan kehuttava ollut. Tulos olikin sitten 10 ja yliaikaa tuli paljon.

Jonkin ajan kuluttua sitten alkoi tollereiden mestaruusrata (joka oli siis mestaruusrata myös cockereille, koikkereille ja hoffeille). Frida oli tollereiden alkupäässä, koska eka rata oli mennyt niin huonosti. Fridan toka rata oli huomattavasti parempi ja siinä oli jo hiukan vauhtia. Yksi virhe tuli omasta ohjausvirheestäni, mutta muuten ihan hyvä rata. Fanni starttasi viimeisenä. Fanni meni taas aika nopeasti, mutta virheitä tuli sitten senkin edestä. Kaksi virhettä kepeiltä ja yksi rima tippui. Keppejä korjaillessa yliaikaakin tuli n. 4 sekuntia. Yhteistuloksissa Fanni yletti kuitenkin sijalle 10. Fridan sijoitus oli 16. Kiitoksia kerholle hienosta damista ja kertakaikkiaan upeasta tollerikynttiläjalasta!

9.10.2005 TSAU:n viralliset, tuomarina Anders Virtanen.

Kisat Liedossa alkoivat tosi myöhään, saavuimme kisapaikalle n. 7 (ip.) aikoihin. Aikataulusta oltiin hieman jäljessä, mutta aika pian oli Maxi2 rataan tutustuminen. Meidät jaettiin kahteen eri ryhmään suuren osallistujamäärän vuoksi ja vaikka vain puolet kilpailijoista tutustui rataan kerrallaan, sai 25 ihmistäkin tungosta aikaiseksi radalla. Rata oli suhteellisen helppo, alussa oli helposti selvitettävä pommi (hyppysuora, jonka päässä oli putken suu, putkeen piti mennä - mutta ei siitä päästä joka osoitti hypyille), kaikesta huolimatta se osoittautui miltei puolen kohtaloksi. Juuri ennen Fannia oli yksi koira jäänyt pois, joten en ehtinyt innostamaan sitä kunnolla. Alku rata meni hyvin, suoritimme pommi kohdan ja - seisoin itse väärässä kohdassa, lähdin korjaamaan asentoa, Fanni tuli samaan aikaan putkelta ja vaikka seisoin jo oikeassa kohdassa, Fanni oli jo lukkiutunut puomille. Fanni kyllä pysähtyi kiellosta esteen vierelle, kutsuin sitä luokse ja se katsoi minua ilmeellä "niin tännekö EI mennä?" ja lättäsi toisen etutassuista puomille ja sen jälkeen tuli iloisena luokse. Rata oli siis hylly, eikä loppu ratakaan kehuttavasti mennyt. Kontaktit menivät hyvin, niitä onkin harjoiteltu nyt urakalla.

Toinen lähtö oli parin tunnin päästä, noin kymmenen aikoihin. Rata oli jälleen aika helppo. Fanni oli juuri sopivassa vireessä radalle lähdettäessä. Lähdössä tuntui, kuin olisin itse jäänyt paikalleni seisomaan, sillä Fanni meni todella lujaa. Yleensä Fanni keskittyy rataan, vaikka se menisikin nopeaa, mutta tällä kertaa Fanni ei tuntunut keskittyvän ollenkaan ja pelkäsin melkein koko ajan sen tekevän jonkin virheen. Loppusuoralla Fanni meni taas niin lujaa, etten ehtinyt ohjata kunnolla yhdelle hieman vinossa olevalle hypylle, ja sieltä tuli kielto. Kun tulimme maaliin tulos oli 10 ja -7.16. Kymppi hieman ihmetytti, sillä mielestäni Fanni ei ollut tehnyt muuta virhettä, kuin kiellon. Myöhemmin selvisi, että Fanni oli ottanut puomin alastulolla vitosen. Omasta mielestäni kyllä otimme kontaktit hyvin tarkkaan, mutta eipä sillä niin väliä. Fannin ajasta olen tyytyväinen, sillä aika ei todellakaan ollut löysä ja iso osa koirista men yliaikaa. Kotona oltiin vähän jälkeen puolenyön, onneksi kotimatka oli lyhyt. Ensi viikolla sitten Tampereelle.

12.9.2005 Seuramestaruus kisat, tuomarina Ilkka Haapsaari. (epäviralliset).

Rata oli hiukan hankala, mutta ihan mentävissä. Tällä kertaa Fanniin saikin todella paljon virtaa (meidän uusi hieno salainen ase, leikitään piirtelemällä hiekkaan! :D) ja se meni niin lujaa, etten ehtinyt tehdä, sitä mitä olin suunnitellut. Ensimmäinen este oli rengas, jonka se (tietysti..) tuli väärästä välistä. Ennen kuin ehdin korjata mitään, se oli jo hypännyt muurin yli ja näin hyllyttänyt. Rata meni kuitenkin hyvin ja nopeasti, kun päästiin vihdoin vauhtiin.

Frida meni taas vaihteeksi hiukan hitaasti, välillä virtaakin löytyi, mutta nyt se jäi jopa paikalleen seisomaan! Vitonen tuli hypyn kiellosta ja yliaikaa + 8! Olisimme voineet jäädä myös finaaliradalle, mutta oli niin paljon kaikkea tekemistä vielä kotona, ettei viitsitty, kun oli jo niin huonot pohjat alla.

11.9.2005 Rauman kisat, tuomarina Kari Jalonen.

Kenttä oli jotenkin hassun pieni, mutta toimi hyvin kisakenttänä. Ensin oli Fannin kaksi lähtöä. Ensimmäinen rata meni hyvin: Fanni meni suhteellisen nopeaa ja tarkkaan. Yksi harmittava vitonen tuli kepeiltä ja sitä korjatessa tuli sekunti yliaikaa, mutta tuloksella (n.) 6 sijoituimme kakkoseksi. (Palkinnot olivat upeat, kiitos niistä!). Myös toinen rata meni tosi hyvin - suorituksena - muttei tuloksena. Itse unohdin radan ja ohjasin koiran väärälle hypylle. Fanni meni kuitenkin hirveän nopeaa ja kahdesta väärästä radasta huolimatta menimme vielä aliaikaa. (Siis videolta tarkastetuna, virallista aikaahan me emme saaneet.)

Sitten olikin pitkä tauko, kunnes kolmosluokka alkoi ja tuli Fridan vuoro. Eka rata meni vähän niin ja näin, koira meni tarkkaan, mutta hiiitaasti. Unohdin (jälleen kerran!) radan ja siitä hylly. Aika olisi ehkä juuri ja juuri riittänyt aliajaksi, mutta... Toka rata meni hiukan paremmin, Frida meni hiukan nopeampaa ja tällä kertaa saimmekin sitten nollan! Ajan alitusta jäi n. sekunti tai kaksi. Ihan hyvinhän ne meni. Harmittaa vaan nuo unohdukset, kun olivat molemmat ihan hyviä ratoja. Nyt Fridalla yllätten on jo kaksi nollatulosta kolmosista. Vielä kun saataisin vauhti takaisin!

7.8.2005 Nuorten SM kisat Tampereella, tuomarina Salme Mujunen.

Päästessämme kisapaikalle vettä satoi kaatamalla, eikä ilma siitä pariin tuntiin parantunutkaan. Vielä Fannin rataantutustumisessa oli tihkusadetta, mutta startti sattui onneksi melko sateettomaan rakoon. Fanni meni hirveän hitaasti, mutta korkean ihanneajan takia pääsimme radan läpi aliaikaan. Tuloksena oli 5 kepeiltä, joka oli oma vikani. Fanni sijoittui luokassaan kakkoseksi ja oli näin ollen Finaalissa.

Ennen Fridan starttia oli paljon aikaa, ja kävimme osallistumassa ahmimiskilpailuun. Tätä lajia meidän tytöt hallitsi, mutta kaikkien yllätykseksi Fanni vei voiton!! Fridalle tappio oli karvas, mutta uusintoja ei voinut ottaa montaa, kun oli mentävä vielä radallekkin.

Aurinko alkoi vihdoin paistaa ennen Maxi kolmosluokkaa ja sitten tulikin jo hieman liian kuuma ;). Fridakin meni radalla aika huonosti ja hitaasti, mutta jälleen kerran kiitos löysien ihanneaikojen aika riitti ja tuloskin oli nolla!! Frida otti siis ekan nollan kolmosista.

Fannin finaaliratakin meni myös päin seiniä. Fannia ei saanut innostumaan millään ja kaiken huipuksi se söi muurahaisia radan reunalta ennen lähtöä ja niitä se sitten oksensi ulos juuri ennen radalle menoa. Tuloksena oli vissiin 10 ja aikaa tuli paaaljon. Fanni oli viimeinen sijoitettu eli 8.

Aiemmat päiväkirjamerkinnät täällä: Fridan ja Fannin