Kennelliiton suurleiri 05

9.7. - 16.7. 2005

(kuvatekstit saat esiin laittamalla hiiren kuvan päälle)

Tänä vuonna suurleiri oli aurinkoisissa (hiukan liiankin...) merkeissä. Yhtenäkään päivänä ei satanut ja lämpötilakin oli hellelukemissa koko ajan. Tunnelma oli silti aivan mahtava ja leiri monin tavoin hauskempi kuin viime vuonna. Mukana oli 120 nuorta koirineen. Tollereita oli mukana 4. Tänä vuonna minulla mukana oli Fanni ja me nukuttiin samassa teltassa Merjan, tolleri Vicksin, Fannyn, labbis Neten, Ninnin ja vesikoira Vidan kanssa.

Meidän neljä telttaa kasattiin uusien paloturvallisuussäännösten vastaisesti yhteen, niin että keskelle jäi tilaa pitää koiria vapaana. Vain yhdessä teltassa olisi saanut nukkua, mutta kyllä meillä nukuttiin kahdessa. (mut ei kerrota kellekkää.. :D)

Tänä vuonna teltat olivat riveissä ja jokaisella rivillä leiriin liittyvä nimi, kuten "Heidin Harju", "Kaidon Käänne" taikka "Sergei Street". Itse asuimme "Offun oikotiellä".

Jokaisen "kadun" päässä oli nimikyltti.

Koulutukset olivat kuten viimevuonnakin, Agilityä, TOKOa ja Junior Handleria. Fanni oli agissa ja tokossa ylimmässä tasoryhmässä, junnuissa toisiksi ylimmässä. Jokapäiväiset luennot olivat kutakuinkin samat kuin viime vuonna ja myönnän, että meiltä luennot menivät vähän ohi. Koska väsymystä, uusia ihmisiä ja mielenkiintoista tapahtumaa (tosin itse järjestettyä ;) ) oli myös kauempana. :D Aurinkoa riitti ja uimassa käytiin joka päivä.

Fannia varsinkaan ei meinannut saada vedestä ylös millään, vaan se olisi uinut yhtä pitkään kun kaikki muutkin. (aina siinä puolen tunnin pulikoinnin jälkeen se sidottiin saunalle kiinni, josta se järkyttyneenä tuijotti muita...) Koirilla pidettiin märkiä pyyhkeitä ympärillä paahtavan kuumuuden takia ja ihmisten ihot paloivat jo ensimmäisenä päivänä. Aurinkoa ei tarvinnut, eikä oikein tehnyt mielikään ottaa sillä leirillä ruskettui vaikkei olisi halunnutkaan

Meidän "laiton" telttarykelmä  melkein valmiina - yksi teltta puuttuu.
Nette, Fanni ja Jenna vielä märkinä vesileikeistä.
Saimme kokeilla canicrossia, joka oli yllättävän hauskaa :)

Mielenkiintoisia näytöksiä oli mukavasti ja päästiin kokeilemaan canicrossiakin. Fanni innostuikin lajista paljon ja se voisikin sopia meille, jos mun kunto vaan kestäis ;).
Myös perinteisiin olympialaisiin osallistuttiin, tänäkin vuonna Offun tiimissä (eli epävirallisesti Offun Omput). Hyvän tiimityöskentelyn, mahtavan porukan ja mitä loistavimman ohjaajan voimin me sitten tänä vuonna otettiinkin olympialaisvoitto!

Lajit olivat samantyyppisiä kuin viime vuonna: aarteenetsintää, veden kuljetusta pulloon, pullon kuljetusta... Myös iltaohjelmaa oli paljon. Ohjelma ei ehkä ollut yhtä hyvää kuin viime vuonna, mutta hauskaa meillä silti oli. Perinteiset karkki ja arpajaisjaot saavuttivat mahtavan suosion tänäkin vuonna :D (Tosin mä olen vannonut etten syö skittlesejä enää ikinä ;) ) Masterfoodshan sponssasi koko tapahtumaa, toisin sanoen joka ilta sai karkkia ja koirat ruuat ilmaiseksi. Tottakai Sepon kioskikin oli ahkerassa käytössä. Varsinkin juotavan osalta.

Koulutuksissa oli taas hyvät, ammattitaitoiset ohjaajat ja koulutuksista sai paljon uutta irti. (kouluttajista mainittakoon mm. Rolf Dahlbom ja Vesa Sivonen ) Fanni ei yltänyt koulutuksissa parhaimpaansa paahtavan kuumuuden takia, mutta olen silti tyytyväinen saamiini neuvoihin. Agilityssä tietysti toivoisi olevan haasteellisempia ratoja, mutta kaikkea ei voi aina saada... TOKO olisi kiva aloittaa täällä kotonakin uudestaan, kun vain jostain löydettäisiin harjoittelu paikka!! Fanni on helppo harrastuskoira, koska se yleensä sopeutuu kaikkeen ja tekee uutta, sen mielestä ihan idioottiakin mukisematta. Kokeiltiin Fannin kanssa myös MEJÄä, jota se menikin innolla ja täysin varmasti, täytyisi saada vanhemmat kisoihin sen kanssa. (Ite en kyl lähde hosumaan minkään verijuttujen kanssa - en!)
IPO koe näytös

Fannyn ja Neten upea (ja ainoa :D) suoritus voittajaluokassa.

Loppuviikosta taas kisattiin kaikissa lajeissa ja musta me pärjättiin loistavasti! Junior Handlerissa päästiin n. 60 vanhemmasta kerran jatkoon, eli oltiin n. 10-15 parhaan joukossa. Agilityssä eka yrittämällä kepeillä Fannin kimppuun hyökkäsi koira radan laidalta ja me saatiin uusia lähtö. Toka kerralla Fanni meni tosi hyvin, mutta kepeiltä se tuli kerran ulos L. Tuloksena oli sitten kilpailevien maxien 2. tulos 5. Hävittiin voittajalle eli Ninnille ja Vidalle noin 3 sekunnilla, mikä miltein tuli aikatasoituksesta, koska Fanni on kuitenkin jo kakkosluokassa.

TOKO:ssa me osallistuttiin Mölli-luokkaan, vaikka alokasluokka olisi ollut myös aikalailla meidän tasoa, mutta halusin onnistumisen iloa, jos me vielä laji aloitetaan. Tulos oli hyvä, mutta jäi harmittamaan meidän varmojen liikkeiden (luoksetulo ja seisomaan jääminen) epäonnistuminen.

Fannin pisteet:

Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 10
Seuraaminen taluttimella 9 ½
Seisominen 9
Luoksetulo 9
Kokonaisvaikutus 9
Yhteistulos (kertoimia ei ollut) 56,5 ja sijoitus 2.

Myös Match Showssa pärjättiin hyvin, me oltiin punasten (vai sinistenů? Nyt on kyl muistikatkos) mutta sijoituttiin kuitenkin (nouh, tätäkään muista!) Oltiin 4. tai 5. Riippuen montako sijoitettiin, oltiin kuitenkin viimeinen joka sijoitettiin.

Viimeinen ilta oli tapansa mukaan hauska. Palkinnot jaettiin niin lajien voittajille, leirin symppiksille, keittäjille kuin olympialais voittajille. Myös arpajaiset olivat mukana kuvioissa. ( Me ei tänä vuonna voitettu mitäänů :´( )

Tähän muuten kaivattaisiin panostusta! Leirin palkinnot on koko ajan heikentyneet. Olympialaisten voitostakin saatiin vain kaksi skittles askia. (Ei IKINÄ enää skittlesejä!)

Lajeissa vain 3 parasta palkittiin ja arpajaisvoitotkin oli hiukan sellasta sälää...

Jaska ja Vesa - Veska ja Jasa :D esiintyivät useassa laulussa...

"Uutista hyvää iltaa.(Mä en näe näitten lasien takaa!)"

Tangokuninkaalliset omaperäisillä suorituksilla... :)

Fanny ja Fanni. :D Saatiin FannIstakin hyvä seisomakuva.

Tänä vuonna nuotiolla oltiin vain 12 asti ja jatkot oli sitten teltoilla. Meillä ei valvottu kovin myöhään, Fannyn lähtö masensi kaikki ja tunnelma meni.

Monissa teltoissa valvottiin pitempään, mutta me mentiin kiltisti nukkumaan... Noh ainakin pari tuntia myöhemmin kuin lähdettiin nuotiolta.

Vietettiin kaiken kaikkiaan tosi ihana ja muistorikas viikko, kiitos kaikille!

 

Vicksi teltta-alueemme "pihalla".

Ninni (ja ainoo kuva siittä!) ja Fanny odottelemassa toko kisan alkua.