Tänä vuonna me päätimme osallistua TollerShow:hun molempien koirien voimalla. Frida tosin ilmoitettiin veteraaniluokkaan mukaan aikalailla leikkimielellä. Vanhan rouvan edellisestä näyttelykehäesiintymisestä kun on ehtinyt kulua viisi vuotta, eikä Frida koskaan lyhyeksi jääneen näyttelyuransa aikana ollut vaikuttanut tuomareita. Ainoan poikkeuksen tässä oli tehnyt Fridan esiintyminen vuoden 2000 TollerShow:ssa, jossa tuomarina tuolloin oli itse Alison Strang. Silloin Frida sijoittui narttujen nuorten luokan kakkoseksi. Fannilla oli tänään turkki aikalailla kohdallaan ja hyvällä tuurilla Fannin olisi ollut mahdollisuus saada tulokseksi erinomainen. No sitä ei tullut. Ei edes erittäin hyvää! Koska Fanni päätti kokonaan olla liikkumatta, niin tuloksena oli H. Arvostelu kuitenkin muulta osin oli ihan mukavaa luettavaa. Frida sen sijaan yllätti positiivisesti ja sain elämänsä ensimmäisen ERIn. Iloinen ylläri oli myös veteraani ROP. Erityisen kivalta tämä tuntui, koska tuomarina toimi ruotsalainen Paul Stanton. Stantonin tuomarointia olemme päässeet katsomaan kerran aikaisemmin. Tämä tapahtui Turun talvinäyttelyssä 1999, jolloin olimme vasta tutustumassa rotuun. Näyttelyn ROP ja VSP tuolloin olivat Fridan tulevat isoäiti June ja isä Jouni. Tuossa näyttelyssä olimme aikoinaan menettäneet lopullisesti sydämemme tollereille. Fridan mukava arvostelu on sen omalla näyttelysivulla, joka on vähän vanhanaikaisen näköinen. Sitä ei ole uusittu myöhemmin tapahtuneiden sivuston faceliftien mukana, kun oltiin ajateltu, ettei Frida enää osallistu näyttelyihin, eikä sitä niin ollen tarvitse päivittää.

Näyttelypäivä oli kaiken kaikkiaan aivan loistava. Ilma oli ihanan aurinkoinen, molemmat tuomarit erittäin miellyttäviä (nuorison ja X:t arvosteli Elena Ruskovaara), järjestelyt sujuivat loistavasti (kiitoksia kaikille järjestelyissä mukana olleille) ja tunnelma oli hieno. Fireheart kennelille päivä oli menestys. ManU oli ROP, Fannin floppausta lukuun ottamatta kaikki Fireheartit saivat ERIn, Fireheart oli ROP kasvattaja ja ManU voitti myös parhaat liikkeet kisan. Onnea Anja! Onnea myös Mirjalle ja Allanille VSP sijoituksesta. Alla on muutamia satunnaisesti valikoituneita kuvia. Luettelot olivat jo loppuneet, kun me saavuimme paikalle (vähän myöhässä kuten aina silloin, kun perheen isäntä ei ole mukana ;-), joten en ollut lainkaan luvuissa siitä, kuka kulloinkin oli kehässä. Toivottavasti niistä kuitenkin välittyy jotain näyttelyn tunnelmasta.

Saapuessamme paikalle oli jo käynnissä urosten valioluokka. Arvosteluvuorossa Allan KANS & FIN & CAN MVA JV-01
SV-02 V-03-04 PMV-05 EUV-06 WC Siphra's Fire at Kitimat. TollerShowssa 2007 VSP.

Päänäyttelyn voitot olivat upeat ja niitä oli runsaasti :-)

Paul Stanton tutki jokaisen koiran erittäin tarkkaan, eikä hyviä arvosteluja ei tullut helposti. Vuorossa urosvetskujen luokkavoittaja ESTV-00 Fireheart Dalton Joe ERI/1 VSP-VETERAANI

 

Kuvausolosuhteet olivat kovasta auringon valosta johtuen paikoitellen vaikeat ja ROP tittelin saavuttaneesta ManUsta (KANS & FIN & EST MVA Fireheart Isn't It Inez) saatiin vain yksi kohtuullinen kuva.

Vähän hehkutusta: tässä on meidän naapuri Hedera's Elegant Beauty, joka voitti narttujen nuorten luokan ja otti tänään toisen sertinsä!

Urosten veteraanit Dalton ja Duke (Fireheartteja molemmat tietty :-)

Paul Stanton kertoi jokaisen luokan jälkeen perusteet sille, miksi oli koirat tiettyyn järjestykseen asettanut. Se oli erittäin katsojaystävällistä ja sopi hyvin tollereiden erikoisnäyttelyyn. Arvosteluja kuuntelevat Urosten valioluokan ykkönen ja kakkonen Allan ja Jimi (KANS & FIN MVA Nitric Duck Is My Drug ) handlereineen sekä koko joukko yleisöä.

Fireheartin voittoisa kasvattaja ryhmä

 

Ja sitten vielä vähän hehkutusta: narttujen vetskut Frida ja edelleen upeassa kunnossa oleva Tollo (KANS & EST & FIN MVA TK2 Hedera's Working Witch 11. v huom!)

Ja lisää: veteraanien ROP ja VSP Frida ja Dalton (joka sai arvosteluunsa erityismaininnan erittäin hyvästä kunnostaan!). Valitettavasti meillä ei ole kuvaa päivän kuningattaresta ja kuninkaasta ManUsta ja Allanista, sillä muistikortti loppui juuri tässä vaiheessa :-(