On ihan pakko kirjoittaa jotain, että saa kokeilla uutta vuosilukua.

Vuosi 2006 tuli ja meni todella nopeasti ja tuntuu, että toistan vuosi sitten kirjoitettua tekstiä, kun taas totean, että mitään kovin erityistä ei kuluneena vuonna meille tapahtunut. Harrastusten osalta vaikuttaa siltä, että agility vie kaiken ajan niin täydellisesti, ettei meidän perheen voimilla muuta ehditä. Agilityn riemuhetket koettiin, kun Laura sai vihdoin nostettua Fannin kolmosiin ja sai kolme nollatulosta molemmille syksyn aikana. Tätäkin paremmalta ehkä tuntui Fridan uudelleen motivoituminen kisaradoille. Ihan se viimeinen vauhti ja räime siltä edelleen puuttuu, mutta yhtään kertaa syksyn aikana ei enää tullut niitä surullisen kuuluisia radalle seisahtumisia. Miten jatkossa käy, saa nähdä. Aika kivalta tuntui myös Fridan saama maxien voitto ATTcupissa vaikka osanotto siellä olikin aika laimea ja todellista kilpailutunnelmaa ei oikein yhdessäkään kisassa syntynyt. Mutta aiemmat vaikeudet Fridan kanssa silti nostivat meidän omissa silmissämme tämän voiton arvoa. Agirotu taas tarjosi hauskaa yhdessä oloa, jota harrastamisen aina parhaimmillaan tulisikin olla. Firehearteilla oli oma joukkue kisasssa mukana, ja jos sijoitus ei ollutkaan maininnan väärti, kaikilla oli hauskaa ja toivottavasti joukkue saadaan tänä vuonnakin kasaan. Varsinkin kun Team Fireheartilla on upea joukkkuepaitakin valmiina.

Näyttelyssä ei vuoden aikana ole käyty kertaakaan - ei edes mätsäreissä. Kun huomasimme, että Turun näyttelyyn oli tulossa kanadalainen tuomari ajattelimme viedä Fannin sinne arvioitavaksi. Tunnetuista syistä tuomari sitten vaihtui ja päätimme sitten, että no antaa olla. Kanukissa kun olisi ollut oma hehkunsa. Mutta mitäs me tuuliviirit sitten teimmekään: kun kerran oli syntynyt ajatus pitkästä aikaa näyttelyyn osallistumisesta, niin sitten päätimme kuitenkin lähettää ilmoittautumisen. Pitäkäähän meille peukkuja, että Fanni saisi turkin päälleen siihen mennessä, ettei meitä ihan naurettaisi kehästä ulos. Tällä hetkellä tilanne ei vielä näytä kovin lupaavalta :-(

Mitäs muuta vuonna 2007? Tavoitteet keskittyvät tietenkin agilityyn, mutta kovin korkealle niitä ei aseteta. Lauran koulu on kuitenkin projekti numero yksi ja kisoihin osallistumista rajaa aika paljon se, miten koeviikko milloinkin osuu. Toiveena olisi saada molemmille koirille SM-nollat täyteen, mutta koska molempien juoksut osuvat aika lailla SM kisojen aikaan, ei sitäkään niin kovasti surra, jos tavoite ei täyty. Turku Touriin varmaan osallistutaan mahdollisuuksien mukaan, mutta kutsu loppukilpailuun on meille liian korkea tavoite. Turun seudullahan tunnetusti kisaavat monet Suomen huippu maxeista, eikä meidän koirien kanssa olisi kait oikein realistista kuvitella kisaavansa niiden kanssa samoista sijoituksista. Ahvenanmaalle oli alun perin tarkoitus lähteä kisaamaan parin viikon päästä, mutta Frida juoksujen alkaminen venyi niin pitkälle joulukuuhun, että vaikka ne loppunevatkin ennen tammikuun puoliväliä niin harjoittelemaan ei olisi päästy kertaakaan ennen kisoja. Eckerö olisi ollut kokemuksena mukava, siinä kun olisi päässyt niin lähelle ulkomaisten kisojen tunnelmaa kuin se olisi Suomessa mahdollista, mutta ehkä sitten vuonna 2008. Nuorten SM kisat Lauralla on myös suunnitelmissa, koska nyt on viimeinen vuosi, kun hän sinne voi osallistua ja kerrankin ne olisivat mukavan ilähellä eli Raumalla. Kenttäkin on tuttu muista kisoista. Tarkemmin suunnitelmia pian agilitykalenterista, kunhan ehditään se päivittämään. Ihan alkuvuoteen ei kisoja tule ja tällä hetkellä pyritäänkin panostamaan peruskunnon ylläpitämiseen. Joulunpyhinä ja sitä edeltävinäkin viikkoina lipsuttiin pahasti päivälenkeistä ja siksi kaikilla perheemme jäsenillä on kunto päässyt pahasti repsahtamaan. Asialle on siis tehtävä jotain!

Niin ja tollerileirille olisi tietenkin hauskaa päästä pitkästä aikaa, joten ainakin alustavasti se on laitettu kalenteriin.