Laura osallistui tollereiden omaan agilitymestaruuskisaan molempien koiriemme kanssa. Matkaan Tampereelle lähdettiin aamulla puolikahdeksan aikaan ja taivas oli silloin vielä aivan pimeä (kyllä nyt on syksy). Vaikka olisi voinut kuvitella, että pitkä ajomatka olisi saanut koirat rauhoittumaan niin katinkontit. Erityisesti Frida, joka on kuin ukkosenjohdatin tunnelmien suhteen, vaistosi jännittyneen ilmapiirin ja seisoi melkein koko matkan nenä kiinni oikeassa takaikkunassa. Fridaa ei saatu koko päivänä kunnolla rauhoitettumaan ja sen keskittymiskyky oli tiessään. Tilannetta ei valitettavasti saatu koko päivänä korjattua. Frida keskittyi ainoastaan sähläämiseen ja muiden kilpakumppanien kiusaamiseen jatkuvalla kiljunnallaan. Frida sai tavallisesti rauhallisen Fanninkin riehaantumaan, eikä mitään häävejä tuloksia päässytkään syntymään. Tyttöjen kisoista enemmän kummankin omassa agilitypäiväkirjassa.

 

Tollerimestaruuskisat järjestetään nykyisin jonkun virallisen kisan yhteydessä. Mestaruus määrätään niin, että virallinen kilpailu kisataan ensin ja päivän viimeisenä ratana on tollerereiden mestaruusrata. Lopulliset tulokset lasketaan molempien ratojen yhteistuloksena. Mestaruusradalle lähdetään käänteisessä järjestyksessä eli siten, että viralliselta radalta huonoimman tuloksen saanut lähtee ensimmäisenä ja viimeisenä lähtee viralliselta radalta parhaan tuloksen saanut. Kuitenkin niin, että medit menevät ennen maxeja virallisen radan sijoituksesta huolimatta. Virallisesta kisasta lisäksi palkitaan kunkin luokan parhaiten menestynyt tolleri. Se on mukavaa, sillä jokaisella osallistujalla on kilpailuluokkaan katsomatta mahdollisuus tulla palkituksi. Tässä palkintoaan hakemassa Medi1 luokan paras tollerikoirakko Kaarina ja Jenni Koponen.

 

Tässä taas Maxi1 luokan paras tollerikoirakko: Ronja (Donnan Honore) sekä ohjaaja Tarja Verkamo

 

Medi kakkosissa ja kolmosissa ei tänä vuonna tollereita ollutkaan lainkaan, joten seuravana palkittiin Maxi3 paras tolleri Lara (Picnic Funny Penny) sekä ohjaaja Timo Eskola. Lara ja Timo sijoittuivat upeasti kakkosiksi hyvätasoisessa kilpailussa, johon osallistui kolmekymmentä koirakkoa.

 

Tollereiden mestaruusrata oli ns. hyppyrata, jossa on vain hyppyjä ja läpimenosesteitä. Kontaktiesteet siis puuttuvat kokonaan. Kuvassa käynnissä rataan tutustuminen.

 

Voittajakolmikon muodostivat mestaruuden lunastaneet Lara (Picnic Funny Penny) ja Timo Eskola, toisiksi sijoittuneet Kosmo (Donnan Kosmo) sekä Samu Pehkonen ja kolmanneksi tulleet Nelli ((Absolutis Rosso del Colle) ja Nina Koski. Onnea!