Agility
  • Frida ja Laura alkoivat harrastaa agilityä lokakuussa 2000. Silloin kaikki oli vielä uutta ja outoa. Frida oppi melkein kaikki esteet nopeasti. A:lla oli ensin vaikeuksia, mutta kun Frida tajusi, mistä on kyse sekin alkoi mennä kuin vettä vaan. Keinu on edelleenkin haasteena, mutta sekin on nykyisin melkein hanskassa. Fridaa nimittäin täytyy syöttää siinä keinulla. Fridan kanssa käydään ATT:n (=Agility Team Turku) treeneissä talvisin Piipanojan harjoitteluhallilla ja kesäisin Suopohjassa ulkokentällä.
  • Alla kuuman sunnuntai-iltapäivän agitreenit 9.5.2002 "Fannin" kertomana, kuvatekstit sen sijaan ovat kuin Fridan suusta :-) (pistä hiirikuvan päälle)

No niin Laura, nyt mentiin, pidähän vauhtia!

Jaaha ekaa kertaa tänä keväänä huristeltiin tänne Suopohjalle ja minäkin pääsin seuraamaan treenejä, kun kerran ollaan ulkona. Kai tämän täytyy olla hauskaa, kun Frida on aina niin villinä harkkoihin tultaessa

Reitti selvä: täältä tullaan!

Minä olen päättänyt istua rauhassa täällä syrjemällä katselemassa. Tuo on nyt kuulemma se A. Missähän ne B ja C siten ovat?

Me koitetan kumpi on ensin maalissa, mutta minusta on kyllä vähän epistä, että minä joudun aina tälle radalla, jossa on näitä kierrettäviä keppejä.

Tuota minä en ymmärrä. Miksi ihmeessä niitä keppejä pitää kiertää, kun kerran suoraan menisi paljon nopeammin. Mutta hauskaltahan tuo koikkelehtiminen näyttää.

En minä todellisuudessa tätä keinua yhtään pelkää, näyttelen vaan, kun silloin on aina makkaraa tiedossa.

Keinu on ollut Fridalle pitkään kauhistus. Nyt se sentään näyttää jo uskaltavan mennä puoleenväliin saakka, saas nähdä meneekö sillä pupu pöksyyn ennen kuin keinu alkaa kaatua.

Katsokaa vaikka, mitä enemmän emmin niin sitä parempia herkkuja on luvassa.

Katos vaan Laura houkuttelee sitä makkaralla, oikeestaan minun mielestäni täällä varjossa makaamisestakin pitäisi vähän ansaita nakkeja.

Se siis toimii ihan joka kerta, kyllä ihmisiä on sitten helppo huiputtaa.

Ei voi olla totta! Makkara tosiaankin tehosi. Koko keinu päästä päähän. Tästä kyllä annetaan aplodeja!

Pussi on kertakaikkiaan ihana, koskaan ei tiedä mitä siellä toisessa päässä on odotettavissa.

Pussi on yksi Fridan suosikeista. Tietäisipä se vaan itse miten hupsulta se näyttää sieltä ulos tullessaan, mutta eihän kerrota sille. Frida on nimittäin todella herkkä loukkaantumaan, jos sille nauretaan.

Tämä on ihan turha este, mielestäni se voitaisiin kokonaan poistaa.

Tuo on sitten taas jotain mistä Frida ei näytä lainkaan pitävän (no ei kait nyt kukaan itseään kunnioittava tolleri paikallaan olemisesta pidä) montako sekunttia vielä: viisi, neljä, kolme....

Ja mikäs olikaan seuraava?

Ja sitten taas ollaan vaudissa. Putkeen Frida kuulemma juoksee toisinaan kaksi kertaa peräkkäin, kun se on siitä niin hauskaa. Täällä vaan on putket tarkastettava etukäteen, ettei niissä ole käärmeitä.

Nyt kiireesti niin ehdin ottamaan putken uudelleen.

Ai taasko A. Frida hei, etkös sinä mennyt jo kerran siitä. Me ei päästä lainkaan takaisin kotiin, jos sinä menet kaikki kahteen kertaan.

Ai puomilleko seuraavaksi, sitten onkin vähän oikaistava.

No niin, mitäs minä sanoin taas putkessa, onko se muka todellakin noin hauskaa?

Meitsillä ei askel paina.

Siis kaikki ne esteet, joissa saa käyttä vauhtia, ovat Fridan lemppariesteitä. Lauralla ei aina ole ihan helppoa, kun se yrittää saada Fridan koskettamaan kontaktialuetta.

Voi ihmisen käsi! Onko tuokin täällä jaloissa sähläämässä?

Nyt oli jo minunkin ihan pakko tulla katsomaan läheltä, että miten se oikein tuon tempun tekee. Pitäisiköhän sitä itsekin kokeilla?

Ei älkää naurattako, tosta ei kyllä tuu yhtään mitään!

Jospa aloittaisin kuitenkin tämmöisestä helpommasta esteestä, mutta mitähän se Laura oikein tarkoittaa, kun se koko ajan hokee, että kierrä, kierrä. Jospa se on tässä kuumuudessa unohtanut, että minun nimeni on Fanni.

Siis pennulle on kertakaikkiaan ihan pakko antaa vähän neuvoja, muuten sitä saa alkaa hävetä kamujen edessä.

No nyt ne yrittää selittää minulle, että tämän lajin päätarkoitus on hauskan pito ja vauhti. Ja höpö höpö: tarkoitus on saada naksuautomaatti laukemaan joka esteen jälkeen!