UUSIN:

6.5.2005 Tässä on nyt jäänyt monta kertaa kirjoittamatta päiväkirjaan, kun meillä kaikilla on ollut ihan hirveästi kiireitä, eikä olla juurikaan ehditty olla tietokoneen vieressä, mutta... Pitkästä aikaa päästiin Fridan omiin harkkoihin (ollaan oltu Fannin kanssa samassa ryhmässä pari kertaa...) Frida meni ihan hyvin. Käytiin just ennen harkkojen alkua siinä radalla purkamassa paineita (no Frida niitä paineita purki.. ;)) Ja vauhtia ei sitten niin paljoa enää riittänyt varsinaisiin harjoituksiin, mutta ihan hyvin nekin kait meni. Ensi viikolla olenkin sitten rippileirillä, joten harkat jää silloin taas väliin. :-(

24.4.2005 Kisat meni kohtuullisesti ekoiksi kolmosluokankisoiksi. Molemmilta radoilta saatiin tulos, vaikka Frida ei hyvin mennytkään ja tuloksissa oltiin viimiesiä... Fridalla on kelju tapa olla on/off koira radalla. Mode saattaa jopa vaihtua kesken radan. Nytkin se meni osan radasta ihan täysillä ja sitten se vaan yht'äkkiä pysähtyi haaveilemaan, kunnes taas lähti liikkeelle. Grrrr.

Harkat meni ihan hyvin seuraavana päivänä, paljon paremmin kuin kisat, harmittaa vähän, mutta ei paljoo :) Ai niin nappikset toimivat todella hyvin!

18.3.2005 Perustreenit. Harjoiteltiin taas mutkia ja takaa kiertoa. Frida meni tosi hyvin! Ajoittain mentiin hiukan hitaasti (johtuen ohjaajasta...), mutta muuten tosi hyvin. Arja lupasi tehdä myöhemmin kevään harjoituksissa sen viimeviikonlopun kisoissa olleen Fridalle vaikean kohdan, jotta voidaan kokeilla sitä uudelleen. Todettiin myös, että nyt ne nappikset on pakko ostaa, kun tarpeeksi lujaa ei enää pelkillä lenkkareilla pääse.

16.4.2005 TSAU:n kisat. Tuomarina Bob Griffin. Tultiin paikalle just ja just ajoissa (radat oli etuajassa). Rata tuntui suhtkoht helpolta. Kun oltiin lähdössä radalle niin Frida ei (tietenkään...) voinut kiinnostua pallosta ja alku rata menikin ihan löntystelyksi. Vauhti saatiin päälle neljännellä esteellä ja sitten mentiin. Kaksi viimeistä estettä taas löntysteltiin, enkä odottanut paljoa. kun päästiin maaliin. Tulos oli kuitenkin nolla ja ihanneaika alittui -1.46. Tavallaan en olisi halunnut, että Frida olisi noussut kolmosiin noin huonolla radalla, mutta toisin kävi :). Frida sijoittui 3. ja sai sertin. Ens viikonloppuna sitten ATT:n kisat ja kolmosluokka! JES!

Fridan taival kolmosiin ei ollut tollerihistorian nopein, mutta hyvältä se silti tuntui. Yhteensä tarvittiin 25 kisaa ensimmäisestä startista eiliseen. Esimmäinen virallinen startti oli 25.5.2003 eli aikaa kesti melkein tasan kaksi vuotta. Ensimmäinen nollatulos saatiin kymmenen kuukautta ja kahdeksantoista kisaa sitten. Kakkosissa vaadittiin yhteensä 15 lähtöä. Kypsyyttä on uran myötä tullut sekä koiralle että ohjaajalle, mutta suurkiitos onnistumisesta kuuluu ohjaajallemme Arja Heinoselle.

Kuvassa kisassa ykkösiksi tulleet bordercollie Niki ja ohjaaja Päivi Immonen, kakkoset x-rotu Kostja sekä Sanna Korkeasalo-Ärölä, me ja tietenkin tuomari Bob Griffin.

10.4.2005 Perustreenit Frida meni taas tosi hyvin. Harjoiteltiin mutkia ja Frida meni ne tosi hyvin. Mentiin yks helppo nopea rata ja se menikin Fridan kanssa tosi hyvin ja tosi nopeeta. Frida oli ihan tampio. Se haukkui kahdelle eri koiralle aina, kun ne olivat radalla, ja tietty Fannille kans. Arja joutu pitää siitä kiinni, että Fanni sai mennä rauhassa. Noh, namilla Fridan hiljaseks saa ;)

4.4.2005 Perustreenit Frida meni tänään taas tosi hyvin ja sain sen menemään yhden vaikean keppikulmankin hyvin! Se meni tosi lujaakin. Ikävä juttu on, että Frida haukkui monille koirille, kun ne oli radalla. Häntä heilui, mutta karmea louskutus ja reuhdonta... Noh. Toivottavasti radat menevät yhtä hyvin parin viikon päästä TSAUn kisoissa.

27.-28.3.2005 ATT:N PÄÄSIÄISKISAT. Tuomareina Kari Jalonen ja Anne Savioja. Ekasta radasta ei ole paljon kerrottavaa. Frida haahoili vähän joka välissä ja kepeille vienti meni piiitkäksi. Tuloksena 5 ja +7,31.. Jee... Toka rata meni sitten paljon paremmin: Nolla tuli, mutta sijoituttiin vasta 6. Aikaa tuli kuitenkin vain -2.26. Vaikka rata oli puhdas nolla, Fridan ohjaus tuntui takkuiselta ja maaliin tullessa en edes odottanut palkintopalli paikkaa... Hyvin nukutun yön jälkeen tultiinkin sitten ottamaan voitto. Harmillinen 5 tuli matkan varrella, mutta... Aika oli tiukka ja se alitettiin jopa -1.48 ja kieltoon meni aikaa (videolta katsottuna n.) 2 sekunttia. Hyvä viikonloppu, molempien koirien tuloksiin voidaan olla tyytyväisiä, sillä hyllyjä tuli tänään todella paljon kaikissa luokissa.!

21.3.2005 Kisatreenit. Frida ei kiinnostunut pallosta ollenkaan aluksi ja siltä se rata vähän näyttikin: Ennenkuin päästiin radalle Frida lähti haahoilemaan lähtölinjan yli. Radalle kuitenkin päästiin ja alku lähti ihan hyvin, maasta jäätiin tosin haistelemaan jotain hyvää hajua ja käytiin yhden hypyn väärällä puolella ennenkuin päästiin jatkamaan. Mentiin ihan hyvin vähän matkaa, kunnes -- Frida näki Arjan!! Frida rakastaa Arjaa yli kaiken (Noh.. Ruuan ja uimisen ja monien muitten ihmisten ja Fannin ja... jälkeen) Ja Arjaahan piti käydä moikkaamassa, kun se oli meitä tullut tuomaroimaan... Taas pätkä hyvin. Kepeille lähetys onnistui... Lopussa haahoiltiin vielä hetki ja jes! Päästiin maalin noin 30 sekunnin yliajalla... Vau.

14.3.2005 Perustreenit Harjoiteltiin nopeita ratoja, mutta Frida ei mennyt kovin nopeaa... (tai siis meni, mutta pääsee se lujempaakin) Harjoiteltiin myös pöytää niin, että laitettiin nami pöydälle ja radan päätteeksi oli pitkän loppusuoran päässä pöytä ja koira lähetettiin sinne. Frida tykkäsi tästä järjestelystä, eikä meinannut lähteä pöydältä ollenkaan pois vaan tuijotti hypnotisoivasti Arjaa ja yritti saada sitä antamaan loput namit... ;) Pakkasta oli loppuajasta jo - 13 ja Fanni parka paleli odotellessaan, kun unohdin ottaa sille takin.

7.3. 2005 Perustreenit Harjoiteltiin pitkää rataa useissa pätkissä. Mukana oli vaikea keppikulma ja paljon vaikeita mutkia. Paikalla oli vaan kaksi muuta koiraa meidän lisäksi. Kokeiltiin Fridan kanssa yhtä hyppyä jo Fannin harkkojen aikana, mutta se sättäs vaan omiaan. Pistin sen mitään sanomatta seinään ja lähdin pois. Se sai siitä hyvin virtaa koko loppu ajaksi, ja oli niin järkyttyneen näkönen että! Ekan radan Frida meni tosi nopeeta, liinakin nopeeta, kun se ei ehtiny ottamaan kontakteja eikä mitään ja tippui kaksi kertaa keinultakin, mutta loppuharjoitukset menivät upeasti.

5.3.2005 TSAUn kisat (viime kerralla pakkasraja ylittyi harkoissa, eikä niitä siis pidetty...) . Frida lähti hyvin radalle ja vaikka radalla oli pitkästä aikaa pöytä, Frida suoritti sen hyvin. Kepeille mentäessä Frida näki - tuomarin! Oi ihanaa, uusi tuomari jota ei oltu koskaan aikaisemmin nähty. Sitähän oli käytävä moikkaamassa. Tuloksena kielto, toinen ja kolmas. Kepit meni heti sen jälkeen kuin unelma ja koko rata täysin virheettömästi ja hienosti. Videolta katottuna, jos tota keppi sotkua ei olisi ollu, ois tullu jo - 5 sekunttia ja lisää oltais helposti nipistetty. Sillä ois ollu jo kolmen parhaan joukossa. Mutta vaan JOS.

27.2.2005 ATT:n viralliset. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen. Rata oli osittain paha ja aika sitäkin tiukempi. Ennen starttia käytiin kävelemässä Fridan kanssa pihalla, mutta se kävi niin kuumana, ettei voitu ottaa palloa radalle... Frida hoiti alun takaaleikkauksen ja vaikeen keppikulman hyvin, mutta sitten tuli yksi kielto hypyltä, kun Frida jäi haistelemaan jotain omaansa... Loppujen lopuksi Frida sai 5 virhepistettä ja 5.73 sekunttia yliaikaa. Kukaan ei saanut siltä radalta 0, eikä kukaan alittanut aikaa, joten Frida oli 4. Osallistujia oli 15, joista 9 sai hyllyn. Kertoo ehkä jotain vaikeustasosta.

21.2.2005 Frida meni tänään tosi hyvin!! Taisi olla Kariniemen kalkkunasnacksien ansiota ;) Harjoiteltiin kepeille lähetystä ja Fridalla kepit on tällä hetkellä yksi sen vahvimpia esteitä... Harjoiteltiin kahdestaan myös kepeillä takaaleikkausta ja sekin onnistui hyvin! Hyvä päivä, toivottavasti Fridan hyvä tuuli jatkuu viikonlopun kisoihin.

14.2.2005 Frida jatkoi jo tutuksi tullutta laiskaa löntystelyään. Nyt siihen kuitenkin sai jo ajoittain vauhtia ja välillä sen kanssa voi jo juosta. Ainolla oli tietysti taas mukana paremmat namit ja niiden ja tassukoirankeksien avulla Frida saatiin jo kohtuulliseen vauhtiin. Harjoiteltiin hypyn "väärältä puolelta" hyppäämistä.

7.2.2005 Harjoitukset. Frida meni harkoissakin ihan hyvin. Radat olivat aika vaikeita, mutta Frida suoritti ne suhteellisen hyvin. Viimeisellä radalla se tosin hidasteli ja rata "juostiinkin" sitten monta kertaa peräkkäin ennenkuin saatiin tyydyttävä lopputulos... mutta. Tästä se toivottavasti lähtee paranemaan ja ehkä ens kerralla taas mennään yhtä hyvin kuin ennen joulua! Täytyy kuitenkin miettiä niitä ens kisoja vielä.....

6.2.2005 TSAU:n rusettikisat. Rata oli kolmosluokan, mutta ei hirveän vaikea. Frida lähti radalle taas jo tutuksi tulleella rauhallisella tahdilla. Hylly tuli vähän ajan päästä, kun se huomasi puomin, mutta siitä eteenpäin se paransi jo tahtia ja maaliin tultiin jo juosten! Kontaktin se otti upeesti :)

31.1.2005 Frida ei taaskaan oikein suostunut tekemään mitään! Johtui varmaan siitä, että meillä oli lihapullia mukana ja Frida olisi halunnut vaan keskittyä niihin ;( Sitä ei kiinnostanut edes tennispallo!! Harjoiteltiin paljon erilaisia ratoja (takaaleikkauksia, keppikulmia ym..) eikä Frida edes suostunut tekemään takaaleikkausta, joka on sen parhaita liikkeitä. Ensi kerralla paremmin! (Toivottavasti...)

24.1.2005 Vuoden ekat harkat. Frida oli ihan into piukassa kun tultiin hallille, eikä se meinannut jaksaa millään odottaa koko Fannin harkkoja ja välillä pitikin käydä kepeillä ja A:lla... Frida meni ekan ja vielä tokankin radan ihan hyvin, mutta viimeinen rata oli hirveä! Frida ei suostunut hyppimään ja Arjan piti antaa aina nami parin esteen jälkeen ja parin esteen jälkeen namia piti antaa Ainon. Harjoiteltiin leikkauksia ja valssausta, sama rata mentiin monta kertaa ympäri. Pikku hiljaa Frida sai vireen takaisin ja meni pari kierrosta ilman nameja.... Toivottavasti vain just olleen juoksun aiheuttama hetkellinen mielihäiriö....

6.12.2004 ATT:n viralliset. Eka rata lähti hyvin käyntiin ja oli hyvä nolla alla. Saatiin viimeinen vaikea kulma tehtyä ja lähettiin loppusuoralle ja - Frida meni väärälle esteelle. Argh! :( Toka rata oli aika paha. Frida hidasteli aika paljon, ja keinulta se otti kontaktin, mutta hyppäsi kuitenkinliian aikaisin pois, 5 virhettä, putkelle mennessä se huomasi Arjan (meidän kouluttaja) ja lähti onnellisena sinne, jossain kohtaa tuli vielä yksi virhe, eli 15 ja plus aikaakin mahtavat 4 sekunttia. Frida oikein ylitti itsensä. Onnellisena, kuitenkin, siitä, että molemmilla radoilla kepit meni upeesti!! Tulokset tulossivulle täydennetään sitten, kun ne ilmestyvät nettiin.

4.12.2004 Käytiin eilen harjoittelemassa hallilla kolmestaan (siis minä, Frida ja Fanni, joka ei ole päässyt virallisiin harkkoihin moneen viikkoon). Frida meni ihan ok vaikkei kepit oikein onnistunutkaan. Tänään sitten oli TSAU:n viralliset kisat. Frida meni ihan hyvin, mutta ekalla radalla oli monta läheltä piti tilannetta. Kerran Frida juoksi melkein hypylle, joka oli ihan putken vieressä. Onneksi se ei hypännyt, mutta kielto kuitenkin tuli. Monet sanoivat myöhemmin, että se oli todella tulkinnan varainen juttu. 5 virhepistettä siltä radalta ja sijoitus taisi olla 4 tai 5. Ali-aikaa tuli -3.6 Toka rata meni hieman heikommin, 5 virhepistettä tuli siltäkin (taas kielto) mutta vain -1 sekunttia aliaikaa, joten rata oli aika hidas, kolmen parhaan joukkoon ei olisi tuolla ajalla ollut asiaa edes nollatuloksella. Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan hyvä päivä.

22.11.2004 AT:lla oli Pete Huotarin vetämä kurssi viime viikonloppuna. Me emme päässeet osallistumaan siihen, sillä kurssi oli tarkoitettu ainoastaaan kolmosluokan aktiiveille ja SM valmennettaville, mutta tänään pääsimme kokeilemaan kurssilla mentyjä ratoja. Frida meni ekan radan ihan hyvin ja tokan radan tosi hyvin! Kepit meni myös taas tosi hyvin. Harjoiteltiin kahdestaan keppien takaaleikkausta, mutta se on vielä aika vaikeaa. Fannikin tuli lopuksi hallille, kun iskä tuli hakemaan meitä Fannin kanssa. Fanni oli ihan intsinä päästessään tuttuun paikkaan ja juoksi ympäri hallia. Lopuksi se meni kepit tosi hyvin ja nopeesti :)

 

8.11.2004 Harjoiteltiin keppejä aika paljon. Frida haki jokakerta keppikulman tosi hyvin ja itsenäisesti :) Aino toi uuden pentunsa pyreneittenpaimenkoira Tatun hallille tutustumaan jokskuks aikaa ja Frida meni pennusta ihan sekaisin. Se rakastaa pentuja ja kun sitä ei muutoin päästetty katsomaan Tatua, niin se karkaili radalla ollessaan koko ajan Tatun luo. Loppuajan se menikin sitten ihan hyvin, kun pentu oli lähtenyt kotiinsa.

6.11.2004 TSAUn viralliset. Frida kävi pikkusen ylikierroksilla, mutta ennen kisaa käytiin kävelemässä ja harjoittelemassa TSAUn uuden hallin pihalla. Fridalla oli hirveä hinku radalle ja se meinasi lähteä liikkeelle heti kun pääsi irti. Piti karjasta, että se pysyi paikalla ;( Frida meni kuitenin koko radan hyvin. Kepeiltä meinasi tulla virhe, Frida oli jo puoliksi liian kaukana, mutta kääntyikin viime hetkellä ja "runttasi" itsensä siitä ekasta keppivälistä läpi. Nolla tuli ja ykkösinä oltiin, joten saatiin sitten toinen kuma kakkosista:D Me taidetaankin alkaa käymään pelkästään Anders Virtasen tuomaroimilla radoilla ;) Voidaan olla aika tyytyväisiä suoritukseemme, sillä luokassa oli kaksikymmentä lähtöä ja vain kaksi puhdasta nollaa. Lisäksi Fridan aika oli lähdön toiseksi nopein.

1.11.2004 Purettiin Fridan paineita ja harjoiteltiin keppejä, kun se ei meinannut pysyä hiljaa Fannin harkoissa. (Frida siis joutuu aina odottamaan kiltisti puolitoistatuntia Fannin harjoituksia katsellen ja sehän ei aina meidän tättäräälle sovi! Tällä kertaa siis harjoittelin uutamia kertoja Fridan kanssa Fannin ratojen välissä) Frida meni taas ihan hyvin. Harjoiteltiin kontakteja, keppejä, takaaleikkausta ym. Frida meni aika tarkasti, mutta välillä hitaasti, noh. Toivottavasti se menee TSAUn kisoissa lauantaina paremmin.

25.10.2004 Kisatreenit. Mentiin mölliradalle harjoittelemaan kontakteja. Frida otti kyllä kontaktit hyvin , mutta otettiin joka kontaktieste harjoituksen vuoksi uudestaan (eli jokaselta hylly (eli +10 vp) ja tulos oli jotain 20 tai 25? Muuten Frida meni ihan nopeasti ja hyvin. Avoimen radan se meni myös ihan hyvin, harjoiteltiin sielläkin kontakteja, eli palkkasin sen joka kontaktilla. Frida jäi sinne alas kiltisti odottamaan, kun mulla oli kalkkunapullaa.. XD Tuloksena oli yksi kontaktivirhe ylösmenolta ja kaksi kieltoa, en kylläkään enää muista, että mistä ne tulivat :(

24.10.2004 ATT Cup II Tuomarina Ismo Teivainen. Olin töissä tsupparina ja tulostaulun virhepainikkeissa (IIKS jännitti, mutta hyvin se meni;). Frida meni ihan ok hyvin alkuradan, mutta kepeille mennessä se otti kaksi kieltoa (argh.) ja meni putken ohi sen verran että tuloksena oli hylly.... Noh. Se meni muuten ihan ok. Hyllystä seurauksena päästäänkin sitten marraskuun lopun tolympialaisiin, koska Cupissa ei enää ole mahdollista pärjätä.

18.10.2004 Harjoiteltiin takaaleikkausta, lähetystä ja käännöksiä. Frida meni koko ajan ihan hyvin. Takaaleikkaukset meni erinomaisesti. Harjoiteltiin keppejä vapaa-ajalla ja nekin meni tosi hyvin. Frida haki aina oikean välin. Ulkona ei paljoa käyty kun koko ajan satoi :(

17.10.2004 Viralliset Tampereella ja Tollerimestis. Frida kävi koko päivän ihan hirveen kuumana, eikä ylikierroksia saatu pois radalle mennessä vaikka yritettiin mitä (aapaana juoksemista, Toko seurausta, lepäilyä, hierontaa, ym.ym.ym.) Frida juoksikin innoissaan heti parin esteen jälkeen puomille vaikka mä en ollut siellä päinkään. Tuloksen siis hylky. Loppu rata otettiin hitaasti harjoittelemalla ja mä sain lähetettyä Fridaa irtaalleen vaikka kuinka paljon :).Välillä nukuttiin autossa ja käytiin lenkillä. Tollerimestis rata vedettiin nollana läpi, mutta se meni älyttömän hitaasti! Tuli 5 sekuntia yliaikaa. Loppu sijoituksena oli 7.

11.10.2004 Frida meni ihan ok. Välillä se ei mennyt ollenkaan ja välillä se meni tosi hyvin. Harjoteltiin kontaktia aika tarkkaan. Frida tajusi jo vähän ideasta, että pallon saa vain jos jää kontaktille istumaan. Harjoteltiin erilaisia mutkia. Toivottavasti se menis viikonlopun tolleri mestaruudessa paremmin!

4.10.2004 Jäi kirjoittamatta, kun viikolla oli niin paljon kokeita...

3.10.2004 ATT VIRALLISET KISAT edelleen. Frida lähti ihan hyvin radalle, mutta otti taas vaihteeksi kepeiltä kiellon, juosten vasta toiseen väliin. Mä annoin sille kyllä mielestäni riittävästi tilaa, mutta... Tuloksena 5 virhepistettä ja -3.94, jolla oltiin 4. Jos mä vaan olisin ottanu ne kepit tarkemmin....

2.10.2004 ATT VIRALLISET KISAT. Startattiin ekaa kertaa kakkosissa. Päivän ensimmäinen rata Fridalla meni aika huonosti ja tuloksena oli hylly. Frida kävi radalla niin ylikierroksilla, että vaikka putki oli siinä vieressä, Frida juoksi kauempana olevaan (n.3 m päässä sijaitsevaan) putkeen ja muutenkin se sähläsi kaikkea. Ensimmäisen kisan jälkeen Frida vietiin autoon nukkumaan ja siellä se kuulemma kuorsasi kovaa. Kerättiin kunnolla voimia toiseen kisaan ja nyt Frida menikin t o d e l l a .hyvin. Mä otin radan varman päälle, enkä vieny liian lujaa ja niinpä nolla tuli :) Se olikin ainoa nolla sillä radalla ja me voitettiin se ja saatiin ensimmäinen nolla kakkosista :D Hyvä loppu päivälle!

27.9.2004 HARKAT. Harjoiteltiin kaikkea sekalaista, ATT CUP avoimen radan alkua (joka tänään sujui loistavasti) jotain keppikulmia ym. Fridan motivaatio tuntui jääneen autoon ja tekemisestä ei oikein tullut mitään. Meni se kohtuullisesti, mutta välillä tuli "No en varmaa tee!" -kohtia....

26.9.2004 ATT CUP Tuomarina Pekka Käär. Radan alku näytti vaikealta. Hyppy ja suoraan sen edessä pituus - 90 asteen kulmassa! Frida kaatoi osan paloista -> vitonen, ja kun Frida tuli putkelta, se huomasi äidin (joka oli ratatyöntekijänä) ja meinasi lähteä katsomaan. Mutkat meni aika pitkiksi ja aikaa tuli + 2.69, jolla Frida oli 7. Ja sai 4 ATT CUP pistettä.

24.9.2004 KISATREENIT Mentiin sekä mölli- että avoimenradalle harjoittelemaan. Frida meni ihan hyvin mölliradan, aikavihettä oli 8.7 ja vähemmänkin olisi saatu, mutta kun tuomari selitti jotain ratatyöntekijöille samaan aikaan ja jäin sitä sitten katsomaan, että selittikö se mulle... 0 rata, siis. Avoimen rata meni vähän huonommin, kun Frida kävi ylikierroksilla, koska se oli joutunut istumaan omasta mielestään pitkään seinässä kiinni (tai siis taluttimessa, joka oli seinässä kiini ;-) ja odottamaan vuoroaan (sehän ei Fridalle sovi!). Frida pudotti ekan hypyn ja meni keppeihin vasta toisesta välistä... 10 virhepistetä, mutta aika-alitusta kuitenkin 7 sekkaa.

20.9.2004 HARKAT Frida ei päässyt harkkoihin, koska ei olisi ollut kyytiä kotiin :-(, kun sekä iskä että äiti olivat töissä.

13.9.2004 Frida ja Fanni vaihtoivat nyt ryhmiä. Frida on siis edelleen Arjan koulutettavana, mutta kakkosluokan ryhmässä. (Siis Fanni oli aikaisemmin samaan aikaa olevassa mölli ryhmässä ja on nyt Fridan entisessä ryhmässä.) Fridan kanssa harjoiteltiin käännöksiä. Siis siten, ettei tule pitkiä kaarroksia. Frida oli katsonut 1,5 tuntia Fannin menoa ja se oli jo intopiukassa menossa omille radoilleen. Frida meni ihan hyvin, ohjaaja vaan ei aina ehtinyt joka paikkaan tai oli koiran tiellä hankalassa keppikulmassa. Harjoiteltiin kontakteja niin, että pallo viedään kontaktipinnalle ja Fridan täytyy pysähtyä sinne, ennenkuin annetaan lupa tulla pois.

12.9.2004 Syysrieha Halikossa. Sää oli vaihteleva: aurinkoa ja vettä. Frida ei osallistunut mätsäriin, mutta agilityssä käytiin. Rata oli täynnä pommeja. Frida sortui yhteen ja hyppäsi väärinpäin. Aikakin oli vain 4,5 sekunttia alitusta, eli rata ei ollut Fridan parhaimmistoa. Makkaran syöntikisassa Frida nolasi itsensä: Eka aika oli 16 sekunttia ja toinen 13! Se vierasti niitä laattoja, joilta piti syödä ja söi hitaammin kuin ikinä. Nuorten SMissäkin se söin koirankeksejä kourusta alle 5 sekunnin... Tätä täytyy alkaa harjoitella ;)

6.9.2004 Frida meni ekan radan tosi hyvin. Toka ja kolmas rata ei menneet niin hyvin, kun seka ohjaaja että koira sähläsivät jotain omaa. Kohtuullisen hyvin harjoitukset kuitenkin menivät. Harjoiteltiin erilaisia mutkia ja putken "väärään" päähän menoa. Frida löysi viime kerralla hallin vierestä kivan lätäkön, jossa voi kastella itsensä ja tälläkin kerralla se yritti sinne koko ajan ;(

 

30.8.2004 Harjoitukset pitkästä aikaa. Frida oli ihan intopiukassa, kun se pääsi hallille. Ei tehty mitään ihmeellistä. Otettiin kontakteja ja tehtiin erilaisia ratoja. Frida meni ihan ok. Se meni nopeasti, mutta se ei kuunnellut niin hyvin kuin ylensä ja pari kertaa (kun ohjasin väärin) se jäi katsomaan sen näkösenä, että "Tänne on oikeesti ihan turha tulla, jos sä et kerta mitään osaa..."

14.8.2004 TSAUn viralliset kisat. Aamulla lähdettiin TSAUn kentälle taskussa uusi koirien suosikki: kuivattu maksa. Fridan eka rata oli suht helppo, vaikka aika olikin suht tiukka. Frida lähti tosi hyvin ja vauhti piti loppuun asti. Fridalle toka nolla!!! Sillä sijottui 4. Hyvällä mielellä odoteltiin seuraavaa rataa ja iskä lupasi ostaa Fridalle makkaran jos se saa toisen nollan :). Frida piti tämän mielessä toisella radalla ja yllätys yllätys - otti kolmannen nollan!!!! Frida nousi kakkosiin!!!! Se nolla olikin ainoa siltä radalta ja Frida sijottui ykköseksi ajalla -12.74. Palkintoina pussi ruokaa, nameja, ykkösruusuke ja pokaali sekä sertifikaatti ..-,ja Fridakin sai sen makkaran...

 

9.8.2004 Tauon jälkeen taas omat harkat. Fannikin oli mukana, ja se sai harjoitellakin. Otettiin eilistä möllirataa vähän vaikeutettuna, kellon ja virheiden kanssa. Frida otti eka kerralla 0 ja nopean ajan, toka yrittämällä aika parani 3 sekunnilla (jotain 29 sek. piitkällä radalla) ja edelleen nolla. :D

8.8.2004 Seuramestaruuskisat. Osallistujia oli aika vähän. Maxi1 4 taikka 5... Frida oli aika tylsistyneen näköinen radalle mennessä ja jäin aika lähelle sitä kannustamaan. Radan alussa oli pitkä suora ja kun olin sanonut sanan ´hyppy´ seuraava, mitä tajusin oli, että koira oli jo pitkällä putkessa ja minun pitäisi olla sielä toisessa päässä. Toisin sanoen Frida meni älyttömän lujaa! Saatiin rata upeasti kepeille, mutta siihen se sitten jäi. Frida otti yhden kurvin pitkäksi ja ajattelin ottaa kepit varmasti ja mennä ne paremmalta puolelta. No Frida meni mun sählätessä väärästä välistä kolme kertaa-hylly. Loppu ratakin meni tosi hyvin, Fridaa piti ohjata koko ajan takaa, mutta se kesti sen hyvin. Toivottavasti menisi yhtä hyvin viikonloppuna TSAUn kisoissa. Kaikki tuli myöhemin sanomaan, että olettepas te kehittyneet, te varmaan voititte... Eerm.. Se oli hylly...

 

15.6.2004 Fridan ryhmällä on kolme viikkoa kestävä harjoitustauko. Mikäli Fridan juoksu ei ala ennen Agirotua niin me olemme mukana tollereiden toisessa edustusjoukkueessa, mutta jos juoksut alkavat ennen sitä, niin Fridan harjoitus- ja päiväkirja paussi jatkuu kesän yli.

 

7.6.2004 Harjoiteltiin erilaisia ratoja joissa oli valssausta, takaaleikkausta, persjättöä, pöytää ja keppejä. Frida meni ihan hyvin, mutta se oli liian energinen tekemään valssauksia ja keksi omia suoritustapoja. Koko Fannin harkkojen ajan satoi ja Frida oli tosi märkä ja toosi loukkaantunut, kun lähdettiin kotiin.

 

5.6.2004 Stadi Games. Lähdettiin aamulla aikaisin ja mukana oli myös Henriikka, Brando ja Linda TSAU sta sekä Annika naapurista. Päivä oli kuuma ja koirat käytiin kastelemassa muutamaan otteeseen suihkulla. Hyppyrata oli suht helppo. Tuomari oli Italialainen Paolo Meroni, joka tuomaroi myös MM kisat tänä vuonna. Frida ei mennyt ihan niin hyvin kuin ylensä, se pudotti yhden riman ja aikaa tuli kuulemma +7.72. Aika ei ollut kovin tiukka ja Frida meni ihan nopeasti. Tulee vain mieleen, että jos ne meni sekaisin tai jotain...? Noh. Tulos: 12,72. SM karsinnat alkoivat aika pian. Jokainen sai mitalin ja possunkorvan sijoituksesta tai tuloksesta riippumatta. Rata oli suhteellisen helppo, ja sen takia monille tuli ihan turhia virheitä. Frida meni kuitenkin tosi hyvin ja tuloksena--- nolla !!!! Iloisena lähdettiin katsomoon tankkaamaan ja käytiin Fanninkin kanssa radalla. Katseltiin kaikessa rauhassa palkintojen jakoa, kun yllätys yllätys! Meidät kuulutettiin 3 sijalle. Saatiin 3 kiloa Pedigreetä, vetosolmu, pokaali ja ruusuke. Kaikki palkintosijoille päässeet pääsivät finaaliin ja niin alkoi piinallinen odotus.Välillä käytiin tilaamassa pitsaa ja Frida osallistui ahmimiskisaan. Herkkupala kilpailussa se tuli toiseksi ja koirankeksi kisassa se voitti. Saatiin Biscrok paketti.Järjestelyissä oli jotain hämminkiä, finaali alkoi n. puolitoista tuntia myöhässä. Rata oli aika helppo, mutta siinä oli pari ansaa. Frida meni tosi hyvin taas, mutta kepeissä se tai ohjaaja sähläsi jotain ja se meni väärästä välistä. Tottakai ohjaaja laittoi uudestaan väärästä välistä, mutta sitten ei enää viitsitty korjata. Aika oli tiukka ja tuloksena oli jo 10 joten jatkettiin maaliin, otettiin hylly ja lähdettiin kotiin, jossa oltiin puolen yön aikaan.

Kuvia kisoista

 

1.6.2004 TSAU:n rusettikisat. Frida meni lämppäri radalla ihan hyvin. Kepitkin se meni kaikista kulmista, mitä harjoiteltiin. Radalle lähdettäessä jo huomasi, ettei se aijo mennä kunnolla. Se juoksi hypyn ohi! Frida ei ole koskaan tehnyt sitä ennen. Radassa oli muutama hankala kohta, mutta ne meni ihan hyvin. Hylly tuli 3 kiellosta, jotka tuli hypyltä, putkelta ja kepeiltä. 2 ekaa oli tulkinnanvaraisia, mutta tuomarin sana on laki.

31.5.2004 Meillä oli Silja Lehtimäki (Fannin toinen kouluttaja) Arjan sijaisena. Frida meni ihan hyvin. Se meni aika virheettömästi. Meillä on nyt joku juttu, että kerran viikossa joku ryhmä leikkaa nurmikon ja esteitä siirrellessä meni aika paljon aikaa. Harjoiteltiin vain 2 rata, joista toinen oli vain puolella kentällä.

 

25.5.2004 Kesäkauden avajaiset. Epäviralliset kisat. Yritettiin saada iskä menemään Fridan kaa rölleihin (röllit on siis "luokka" johon saa osallistua sellaiset perheenjäsenet, jotka eivät itse harrasta agilityä, mutta haluavat kokeilla kisaamista), muttei se mennyt ;( . No avointen rata oli suhtkoht helppo. Radalla oli yksi kohta, jossa pelkäsin, että Frida menee väärälle esteelle, mutta... Frida lähti radalle hyvin ja vauhti säilyi koko ajan. Se yksi pelätty kohtakin meni täpärästi oikein, mutta kohdassa, jossa sitä vähiten odotti (niinhän se aina?!?) Frida meni lättäämään tassut A:lle vaikka piti mennä keinulle. Frida meni kuitenki hyvin...vaikka hylky tulikin.

24.5.2004 (Viime kerrasta ei muistettu kirjoittaa, kun äiti ei ollut vahtimassa :D) Mentiin suht helppoja ratoja, jotka Frida meni hyvin. Kepit meni tosi nopeasti ja virheettömästi - taas vaihteeksi.

 

10.5.2004 Viime viikolla oltiin Sisiliassa ja edellisviikolla mulla oli balettiesitykset, joten tuli pitkä väli harjoituksiin. Päivällä ukkosti, mutta kun lähdettiin harkkoihin ilma oli ihan hyvä. (Oli molemmat koirat mukana, ne näytti hassulta kun ne istuivat häkissä kylki kyljessä ja tuijottelivat ulos :) ) Ensin jouduttiin kantamaan esteitä ulos, esteet oli tuotu Suopohjaan viikonloppuna. Frida meni ne pari rataa, joita tehtiin ihan hyvin, vaikka se kävikin koko ajan ihan ylikierroksilla. Kepit ei sujunut yhtään. Jossain vaiheessa alkoi sataa kaatamalla ja oltiin ihan lits läts märkiä kun tultiin kotiin.

 

19.4.2004 Harjoiteltiin takaaleikkauksia. Sujui ihan hyvin. Frida meni vauhdikkaasti, mutta kävi välillä pahasti ylikierroksilla eikä jaksanut keskittyä koko aikaa... Frida juoksee omalla välivuoroillaan ulkona pallo suussaan ja esittelee sitä muille ylpeänä. Sillä on maailman hienoin pallo- tai ainakin kuolaisin :)

 

12.4.2004 Kisat. Rata oli suhtkoht' helppo (Fridalle). Frida meni nopeasti ja hyvin, mutta sai kuitenkin kepeiltä kiellon ja puomilta 5 virhepistettä (vähän tulkinnanvarainen juttu...) Eli tuloksena 10 ja aikavirhettä -11,62, Frida oli jälleen kuudes omassa luokassaan.

 

5.4.2004 Arja oli kipeänä, eikä meillä ollut sijaista. Tehtiin pari rataa keskenämme, mutta pääasiallisesti ihmiset vain juttelivat keskenään. Frida meni ihan hyvin ne radat ja kepitkin sujui tosi hyvin.

 

29.3.2004 Frida meni tosi hyvin. (Tosin siitä ei enää kauheasti muista, kun on pitänyt lukea niin paljon kokeisiin, että on pää ihan pyörällä). Frida meni aluksi vähän laiskasti, mutta kun otettiin pallo kehiin, niin johan alkoi löytyä myös vauhtia. Joku pieni pinseri puri Fridaa kieleen (Frida nuolasi sen nenää) ja se näyttää vähän siltä, että siitä puuttuu pala?

 

22.3.2004 Jouduttiin purkamaan aluksi kisateltat ja siihen meni aikaa niin paljon, ettei ehditty tehdä kuin kaksi rataa. Ekan radan Frida meni aika huonosti, se hössötti koko ajan muuta ja ohjaajaltakin meni siinä innokkuus. Toka rata meni taas erinomaisesti ja Arjakin kehui meitä moneen kertaan. Frida rakastaa sitä Valkoisen länsiylämaanterrierin pentua ja se on tällä hetkellä kiinnostavinta agilityssä :)

 

21.3.2004 Viralliset kisat. Tultiin hallille jo puoli yhdeksän aikaan (äiti oli kanttiinissa töissä), joten Frida joutui odottamaan autossa pari tuntia. Rata näytti liian helpolta, mutta löytyihän siitä rataan tutustumisessa pari ansaa. Kun lähdettiin radalle Frida ei oikein suostunut istumaan paikallaan, kaikki muu olisi ollut kiinnostavampaa... Vaikka mä olin jo ihan varma, ettei se tee mitään niin Frida meni tosi hyvin! Harmillisesti puomilta tuli kontaktivirhe ja tulos oli 5. Aika alittui 11 sekunnilla ja Frida tuli kuudenneksi. :D Tulokset

 

18.3.2004 Flyball (kuvia), Frida meni hyvin ja se muisti heti mitä pitää tehdä. Fridalla on vaan vaikeuksia muistaa, että muutkin saa tehdä ja muutkin saa pitää (Fridan ;) ) palloja, niinpä se karkailikin välillä katsomaan muiden palloja. Toisella kierroksella, kun äiti seisoi radan vieressä, niin Frida lähti kesken radan sinne katsomaan.

 

15.3.2004 Tehtiin erilaisia ratoja. Frida meni ihan hyvin. Ei niin hyvin kuin yleensä, muttei kovin huonostikkaan. Se menee kepit jo tosi hyvin (Ei koskaan sais sanoo, nyt se tietty hylätään sunnuntain kisoissa kepeiltä ;(. )

 

11.3.2004 Tollereiden Flyball-kurssilla. Tultiin Ainon ja Julian kanssa samalla kyydillä ja vaikka Fannista Julia ei olisi saanut tulla autoon,kaikki selvisivät ehjin nahoin. Frida muisti heti Tolleri-leiristä flyball-esteet ja tunki kuonoaan reikään, josta pallo tulee. Harjoiteltiin hyppyjä ja sitä, että kun painaa estettä lentää pallo. Esteitä ei vielä kuitenkaan ladattu. Frida tajusi kaiken nopeasti ja teki aika hyvin.

 

8.3.2004 Harjoiteltiin lähinnä erilaisia keppikulmia. Frida meni taas hyvin, mutta ohjaajalla oli vaikeuksia viimeisen keppikulman kanssa... Fridan kanssa pitäisi ruveta harjoittelemaan kauko-ohjausta, mutta varsinkin nyt kun Fannille kaikki täytyy näyttää niin tarkaan, tuntuu se älyttömän vaikeelta. Noh...

 

1.3.2004 Frida meni tosi hyvin. Kepitkin meni molemmin puolin hyvin. Frida meni koko ajan nopeasti ja virheettömästi. Harjoituksissa oli (tosin vain katsomassa) Valkoisen Länsiylämaan terrierin pentu, johon kaikkien huomio suurimmaksi osaksi kohdistui. Tuollaisen pitäisi olla kielletty, kun kaikille tulee niin kauhea pentukuume! ;)

 

23.2.2004 Kisatreenit. Rata oli vaikea, mutta suhteellisen hyvin muistissa, kun startattiin Fridan kanssa. Alku meni ihan hyvin, mutta sitten Fridan into lopahti ja rata meni löntystelyksi. Rata mentiin kuitenkin loppuun saakka, tuloksena hylly. Kassikin unohdettiin hallille, joten päivä oli täydellinen ;).

 

16.2.2004 Harjoiteltiin putkia ja kontakteja. Frida meni suhteellisen hyvin. Ohjaajalla vaan oli vaikeuksia muistaa ratoja, kun tehtiin niin monta saman tyyppistä. Fridalla menee keppien molemmat puolet jo aika hyvin: Itsenäisesti, nopeasti, mutta vähän pomppien.

 

14-15.2.2004 Tanja Kontin viikonloppukurssi. Ensimmäisenä päivänä Fridalla oli motivaatio täysin hukassa. Se löntysteli ympäriinsä ja mietti melkein joka esteellä, että oiskos jotain muuta tehtävää. Ei ollut kunnon teemaa, mutta valssauksia tehtiin paljon. Kouluttaja oli mukava ja antoi paljon ohjeita, kuten että "flegmaattista" koiraa pitää innostaa pallolla. ;) Toisena päivänä harjoiteltiin tiukkoja käännöksiä lähinnä. Oltiin varustuduttu hyvin lihapullilla (joissa oli naudan sydäntä! Yäk! Fridalle tosin maistui erinomaisesti..!) ja pallolla. Fridan kanssa sai koko ajan tehdä jotain, muuten se vinkui ja täppäsi kärsimättömästi. Ensimmäinen rata (toisella kerralla) meni tosi upeasti! Frida meni nopeasti ja määrätietoisesti. Toisella radalla oli hieman hankaluuksia ja A ei ollut oikein suosiossa, mutta hyvin sekin meni. Taas näki kuinka se on päivästä kiinni... Kouluttajakin sanoi meidän harkkoihin mennessä että: "Sullahan on ihan uus koira mukana" ;)

 

9.2.2004 Paikallaolossa vieläkin ärsyttävää vinkunaa... Tehtiin erilaisia, pääasiallisesti helppoja ratoja. Frida meni tosi hyvin! Välillä se jäi haistelemaan yhteen nurkkaan, mutta sekin hoitui, kun nami lyötyi hiekasta :) Keppien vaikealla puolella on taas vähän vaikeuksia, täytyy ottaa sitä tehokuuri.

 

7.2.2004 Oltiin TSAU:n rusettikisoissa Ainon ja Juulian kanssa. Frida oli ihan iloinen ja pirteä odotellessa vuoroa, mutta into lopahti viime metreillä. Rata mentiin läpi, mutta monen esten taakse jäätiin kuitenkin ihmettelemään, että mitä ne on esteitä kulkureitille kasannut. Hylly tuli.

 

2.2.2004 Frida oli ihan intsinä, eikä pysyny hetkeekään paikalla hiljaa. Harjoiteltiin putkeen lähetystä. Fridalla ei oikein mennyt putkeen :D. Frida kuunteli kyllä hyvin ja kaikkea, mutta kun piti lähettää koira putkeen puomin toiselta puolelta, niin Frida meni koko ajan puomille. Muuten se meni radan tosi hyvin! Frida tuli ihan höpöks, ku mentiin välillä heittelemään lunta pihalle. :) Jotenkin tuntuu, että Frida meni paremmin kuin ylensä... Ehkä me joskus saadaan eka nolla.

 

19.1.2004 Ekat harkat Arjan ryhmässä. Meni ihan hyvin... Kai? Harjoiteltiin putkia. Putkea, joka meni A:n ali ja ihan tavallista putkea. Frida yleensä rakastaa putkea, mutta tänään sitä pätki joku, sillä välillä sai sanoa: "putkeen" monta kertaa ennenkuin Frida meni putkeen. Opittiin myös uusi hyppyesteiden kiertotapa.

 

13.1.2004 Otettiin pitkästä aikaa pallo mukaan harjoituksiin. Frida meni tosi hyvin! Kepit meni tänään upeesti. Kepit alkaa mennä molemmin puolin hyvin. Fridalta onnistui takaaleikkauksetkin tosi hyvin pitkästä aikaa. Ensi maanantaina mennään sitten Arjan harjoituksiin. Vähän haikeaa vaihtaa ryhmää, mutta toisaalta Arjan ryhmään me ollaan haluttu jo pitkään... Kiitos Jasulle melkein vuoden upeasta ja antoisasta koulutuksesta!

 

2.12.2003 Fridalla alkoi juoksut torstaina, joten harjoitukset on nyt keskeytyksessä tammikuulle saakka. (juoksutauko + joulutauko).

 

23.11.2003 ATT viralliset. Frida meni alku radan hyvin, mutta kepeillä meni rytmi jotenkin sekaisin ja sitten sen jälkeinen rengas meni molempiin suuntiin... ;(. Loppu rata meni hyvin... Novascotiannoutajien mestaruuskisaa odotellessa käytiin kotona syömässä ja Fanni leikki Vilin kanssa, Frida keskittyi lähinnä murisemaan. Mestaruuskisaan mennessä koirat olivat aika väsyneitä. Frida sai 15(?) virhepistettä ja 19 s lisäaikaa Sijoitus 8. Se oli ihan hassu ja jäi putkeen makoilemaan, pussiinkin käännyttiin takaisin! ;( No ainakin saatiin yleisö hereille ja nauramaan. Ai niin, ONNEA AINOLLE JA JULIALLE LUOKKANOUSUSTA JA UPEASTA EKASTA KAKKOSLUOKAN 0-RADASTA!

 

21.11.2003 Käytiin Fridan ja Fannin kanssa harjottelemassa hallilla kolmestaan (tai no, iskä oli kuskina). Fridan kanssa kertailtiin keppejä, ne meni hyvin. Ja takaa leikkausta. Frida meni hyvin. Sillä aikaa kun Fanni oli radalla, Frida paikansi pylvään rakoon pistetyn tennis pallon ja sitä vinkumista ei enää kuunnellut Erkkikään... ;D

 

18.11.2003 päivän harkat jäi kirjottamatta, kun kone oli korjauksessa.

 

11.11.2003 Frida meni radat hyvin. Harjoteltiin takaa leikkaamista. Fridan oikean puolen kepitkin alkaa sjua :). Käytiin hallin ulkopuolella harjottelemassa paikalla pysymistä ja seuraamista. Ilmoitettiin molemmat koirat sinne virallisiin kisoihin ja tollereiden mestaruuskisoihin. Noh saas nyt nähdä...

 

4.11.2003 Frida meni hienosti. Tehtiin rata, jossa ei saanut käyttää käsiä ollenkaan, vaan piti ohjata koira äänellä ja vartalolla radalla. Frida meni virheettömästi. Toivottavasti sillä ei alkaisi juoksu sinne tollereiden mestaruus kisoihin...

 

1.11.2003 Käytiin Fridan, Fannin, Ainon ja Juulian kanssa harjottelemassa hallilla. Saatiin koko halli omaan käyttöön. Päästettiin koirat irti ja ne alkoivat heti juosta ympäri hallia vetämällä kaksois ja kolmois esteitä :) Rakennettiin pari rataa, joiden jälkeen Fanni ja Juulia oli ihan väsähtäneitä, joten oli pakko lopettaa. Fridalla olisi riittänyt puhtia vielä kymmeniin ratoihin. Frida meni ihan hyvin, kuunteli käskyjä...

 

28.10.2003 Kisatreenit. Saatiin Jasulta avain ja tullaan nyt lauantaina harjottelemaan Ainon ja Juulian kannsa. Fridan rata oli ok helppo. Frida oli heti toisena. Ennen omaa vuoroa käytiin pikaisesti harjoittelemassa paria estettä ulkona ja sitten radalle. Frida meni hyvin, mutta kun piti mennä hypyltä kepeille, niin mä vedin liikaa taakse; Frida pudotti hypyn eikä kepeille menokaan oikeen onnistunut... :( Loppu rata meni hyvin tuloksena 5 ja kielto... Käveltiin koirien kanssa tien päähän ja pakattiin koirat autoon.

 

21.10.2003 Frida oli ihan höpö! Se sovelsi ratoja helpommiksi ja hidasteli vähän väliä. Mentiin neljä rataa, josta vaan kolmas meni hyvin... ;(. Pyydettiin hallin avain, että voidaan käydä harjottelemassa kolmestaanki. Saadaan se ensviikolla...

 

14.10.2003 Harjoiteltiin erilaisia ratoja. Frida meni ihan hyvin... Kahdestaan harjoiteltiin keppejä molemmin puolin (ne alkaa sujua!) ja paikalla oloa. Rataan tutustumisen ajaks mä pistin Fridalle vettä kuppiin ja nakkeja pohjalle. Niitä kalastellessa Frida ei ehtinyt vinkuakkaan :)

 

7.10.2003 Vakikouluttajan sijaisena Pekka Käär. Tehtiin suhteellisen helppoja ratoja. Fridalle ei ollut onneksi mitään erityistä kammoa jäänyt puomille, mutta vähän hosuen se sen meni eka kerralla..? Toisella radalla puomikin meni jo paljon paremmin. Sitten kun se vielä pysyisi hiljaa vuoroaan odotellessa... :C (ps. punkit eivät vielä ole olleet milläänsäkään pikku yöpakkasista, juuri äsken löydettiin Fridan vasemman korvan juuresta yksi tosi pullea)

 

5.10.2003 Epävirallinen ATT:n cup osakilpailu. Frida, Juulia ja Fanni olivat kolmestaan Ainon perheen asuntoautossa. Vähän se arvelutti, kun Frida ja Juulia eivät niin hyvin tuu toimeen keskenään, mutta hyvin ne kuitenkin pärjäsivät :-). Rata oli ihan ok helppo, mutta aika oli tosi paha. Frida meni alkuradan hyvin, kepeille menossa mä sitten hidastin Fridaa ja ohjasin sen kepeille rauhallisesti. Valitettavasti tuomari otti sen kieltona... Puomilla Frida liukastui ja meinasi pudota, se meinas pudota n. 5 kertaa sieltä puomilta aika pahan näkösesti. Seuraavan hypyn se hyppäs, mutta viimeisen Frida meni ohi. Hyppy korjattiin, mutta kieltäytymisistä saatiin yhteensä 10 virhettä ja lisäksi tuli vielä aikavirheitä. Sijotus 11. eli jäätiin yhdellä sijalla cup -pisteistä ;D

 

30.9.2003 Harjoiteltiin erilaisia ratoja ja 280 asteen kulmia. Frida meni upeasti ja satiin kehuja. Kahdestaan harjoiteltiin keppejä niin, että Frida on vasemmalla puolella. Ne alkaa vähitellen sujua. Oikealta puolelta se menee ihan hyvin, kunhan muistaa miltä puolelta ;D

 

21.9.2003 TSAU:n Rusetti kisat. Mä päätin ilmottaa Fridan vaan avoimeen luokkaan, tuntui vähän hassulta laittaa sitä samaan luokkaan Fannin kanssa. Vuoroa odotellessa Frida alkoi tylsistyä... Radan alun se meni hienosti, mutta kun olisi pitänyt mennä A:lle niin se menikin putkeen (putki meni A:n ali)... Siitä tuli hylky ja loppu rata meni sen mukaisesti, Frida ei viitsinyt hyppiä, kepeistä puhunmattakaan. Ostettiin uusinta, se meni muuten hyvin, mutta Frida jätti yhden kepin välistä ja juoksi hypylle - virhettä ei ehditty enää korjata... No, Frida meni kuitenkin ihan hyvin. Rata oli tosi vaikea (about 3 luokan tasoa...). Esim. Fridan luokassa 12 hylkyä ja vain 2 tuloksen saanutta. ;(

 

20.9.2003 EkoTurku -messujen agilitynäytös. Saavuttiin Fridan kanssa ajoissa paikalle ja kierreltiin tutkimassa kojuja hetki ja mentiin sitten katsomaan, kun rataa rakennettiin. Mun tehtävänä oli kerätä isoimpia kiviä pois radalta. Frida odotti sen aikaa pylväässä kiinni. Paikalle tulivat myös Aino ja Juulia-tolleri. Ainon ja Juulian kanssa kierreltiin ympäriinsä ja käytiin etsimässä karkkeja heinäkasasta. Jostain syystä mestarinoutajat eivät olleet apuna tässä? Agilitynäytös oli alkamaisillaan ja sitä ennen käytiin vielä juottamassa koirat. Frida ja Juulia sähläsivät jotain ja ne rikkoivat Ainon ilmapallon. Frida säikähti ihan hirveesti. Me mentiin odottamaan vuoroa ja vähän väliä jossain paukahti ilmapallo, kenties huonolaatuisia? Frida oli ihan kauhuisaan. Meidän piti mennä rata kaks kertaa, (eli niinku eka pari menee, toka menee, kolmas menee ja taas eka..) Ekalla kerralla Frida ei suostunut tulemaan radalle lainkaan vaan pakeni lähellä olevan kuorma-auton alle. Toisella yrittämällä se hyppäsi yhden hypyn ja jäi sitten tutisemaan paikalleen. Juontaja kehotti meitä juoksemaan kehää ympäri ja yleisöä taputtamaan, mutta Frida vaan pelästy entistä enemmän ja pakeni takaisin auton alle. Mä soitin äitin hakemaan meidät kotiin. Frida oli järjestänyt jo ihan tarpeeksi huvia :D Äitiä odotellessa me mentiin Metsämäenhalliin sisälle katsomoon rauhottamaan Fridaa Ainon ja Juulian kanssa. Frida rauhottuikin, mutta päätin kuitenkin, ettei lisää ylimääräistä hupia enää järjestettäisi yleisölle

. (Lue kuitenkin lisää Fannin aglitypäiväkirjasta...)

 

16.9.2003 Meillä oli erinäisiä ratoja, muttei oikeastaan teemaa. Tai no, lopuksi harjoiteltiin keppejä. Frida meni muuten tosi hyvin, mutta kun harjoiteltiin keppejä oli toisessa puolessa "hieman" hankaluuksia. Me ruvetaan nyt harjoittelemaan keppejä urakalla ja mietitään TSAU:n sunnuntain rusettikisoja...

 

14.9.2003 ATT:n kisat. Meidät oli merkitty kaikkiin kisoihin vahingossa, vaikka oltiinkin ilmottauduttu vain neloskisaan, jonne sitten vaan mentiinkin. Kun saavuimme paikalle todettiin, että kisat oli hirveästi (20 min.) aikataulusta edellä ja meitä oltiin jo odoteltu. Tosin me olimme ajoissa, muttei kuitenkaan etuajassa. Oltiin illalla juhlittu tupareita, eikä äiti halunnut lähteä yhtään aikaisemmin ajamaan Piipanojalle. Paikalla bongattiin heti Ransu ja Nelli-tollerit, jotka oli tavattu jo agirodussakin. Frida oli heti kolmantena lähtövuorossa. Se meni alkuradan tosi hyvin, kunnes kepeillä joku edellisistä oli pudottanut namin... (Ransukin oli jo aiemmin haistellut sitä..) Frida söi namin ja jatkoi matkaa... 10 virhepistettä. No, muuten Frida meni upeasti. Siinä namikohdassa kävi varmaan vielä 5 koiraa haistelemassa sitä paikkaa. Jokaiselle 10 virhepistettä vuorollaan. :(

 

9.9.2003 Syksyn ekat harkat hallissa :) Onneksi eilen kannettiin jo Fannin ryhmän kanssa esteet sisään :) Harjoiteltiin takaaleikkausta, valssausta ja "persjättöä" ;D Frida meni ihan hyvin. Mentiin kaks ekaa rataa ilman palloa, mut myöhemmin pallon kanssa meni paremmin. Ismo Teivainen (yks kouluttaja...) tuli juttelemaan, kun me varsinaisten harkkojen lopuks harjoteltiin keppejä. Se kehu Fridaa :)

 

3.7.2003 Selvästi epäonnenpäivä! Koulussa ja baletissakin kaikki meni pieleen, tottakai agilityssäkin! Frida meni TSAU:n virallisten iltakisojen lämppäri radalla ihan hyvin, mutta sitten meidän kilpailuvuorolla se meni huonosti. Tuntui, ettei saanut Fridaan lainkaan kunnon kontaktia. Saldoki näytti siltä: 15 virhepistettä ja ihanneaika alittu vain SEKUNNILLA (53,99) :( Fridahan oli se meidän nopea koira... No tää oli Fridan toinen virallinen kisa. Pitäkää peukkuja, ettei käyrä ole laskeva.

 

2.7.2003 Unohdin vaihtaa verkkarit lähdettäessä -> pallo ei mahtunut taskuun -> palloa ei voinut käyttää radalla -> Fridan mielestä turhaa hommaa. Eli juu, kovin hyvin ei mennyt. Tosin meillä oli pätkiä SM-radasta... :) Frida meni ihan ok, mutta se ei ollut täysillä mukana vaan haahoili omiaan. Toivotaan, että se huomenna kisoissa menee paremmin...

 

26.8.2003 Ryhmäämme tuli hirveästi ´uusia´. Meitä on nyt niin paljon, että tuntuu kuin istuttais koko ajan odottamassa. Frida meni muuten ihan OK, mutta viimeisessä harjoituksessa (nykyisin me ollaan radalla ilman palloa), jollain uudella koirakolla (ei niiden nimiä vielä muista :) ) oli myös oma pallo, jolla ne leikki. Fridapa päätti, että mä en tee mitään. Noi on vieny MUN pallon!! ;)

 

19.8.2003 Haasteottelu mölleille ja ykkösille. Osaanottajia Auran Nuuskuista, TSAUsta, LAW:stä, Par-Hausta ja Turunseudun kääpiökoirista ja tietty ATT:sta :) Frida kävi ihan kuumana ja sitä piti vähän väliä käyttää lämppäri-radalla. Frida meni upeasti! Nopeasti ja määrätietoisesti. Siirryttiin juttelemaan tuttujen kanssa ja odottelemaan tuloksia. Yllätys olikin suuri! Frida tuli ykköseksi kaikista maxeista joita oli yhteensä 31! Poseerattin äkkiä kameralle, otettiin palkinnot (ruusuke, kuppi ja vitamiineja) mukaan ja lähdettiin autolle pakoon sadetta.

 

12.8.2003 Ekat harkat kesän jälkeen: tollerikiljuntaa saatiin kunnella melkein kotoa asti. Harjoiteltiin yhtä rataa monella eri tavalla. (kaikenlaisia esteitä, joita sitten välillä vaihdeltiinkin....)Frida meni muuten hienosti, mutta kepit piti aina mennä väärältä puolelta! Mutta se ei johtunut siitä että innostusta olisi puuttunut ;)

 

6.7.2003 Agi-rotu kisa. Aamulla herättiin aikaisin ja jätettiin Fanni Tampereelle. Kisapaikalla olimme lähes puoli tuntia liian aikaisin, mutta katselimme joukkueemme johtajan Jenni Koposen ja Kaarinan sekä Soila Nykäsen ja Ripsan kanssa muiden suorituksia. Puoli yhdeksän tapasimme myös Tero Mesirannan ja Ransun ilmoittautumispisteessä. Olimme heti toisena (Vai kolmantena? Dementikko..) lähtövuorossa. Jenni ja Kaarina lähtivät hienosti liikkeelle, seuraavana starttasi Soila ja Ripsa. Jännitys kohosi korkealle, koska kokeilimme uutena taktiikkana leikkiä Fridan kanssa pallolla ja pistää pallo sitten taskuun juuri ennen starttia... Paljon kaikkea tuli mieleen siinä vaiheessa: "mitä jos me otetaan varaslähtö?","miten mä saan Fridan tonne kepeille fiksusti?","leikkiähän tää vaan, on, ei sen tartte noita keppejä kunnolla mennä.... Eihän?"Frida meni kuitenkin hienosti, kepeiltä tosin tuli yksi kielto, mutta muuten nollarata. Viimeisenä radalle lähtivät Tero ja Ransu. Tuloksia odotellessamme osallistuimme Formula kisaan. (Piti syödä nameja muovi riu´ulta mahdollisimman nopeasti) Tollerit menestyivät tässä lajissa hienosti. 5 parhaan joukossa oli 4 tolleria :) Frida oli 6 nopein. Agitulokset käytiin vilkaisemassa seinältä vähän ennen kuin palkinnot jaettiin ja hienostihan meillä meni: 2 sijalle 32 joukkueesta :) Bordercolliet voittivat meidät parilla sekunnilla. Saatiin hienot pokaalit, Panda suklaapatukat ja 3 kg ruokasäkit. Kuvia tapahtumasta

 

1.7.2003 Harjoiteltiin useita erilaisia ratoja. Frida meni hyvin, kun käytettiin palloa. Jännittää miten agirodussa käy :). Kokeiltiin myös uusia tabletin näköisiä KiitosRekku-nameja. Frida vähän vierasti niitä, mutta kun kun se huomasi niiden maistuvankin hyvältä, niin kyllä niiden eteen sitten kannatti töitä tehdä. ;) Juu, kepit vähän takkusi, kun ei oikeen päästy yksi mielisyyteen mistä kohtaa sinne mennään. :). Tänään olikin sitten viimeinen kerta ennen kesätaukoa. Fannilla kesätauko alkoi jo viime viikolla ja harkat alkavat uudelleen vasta elokuun alussa. Täältä löytää kuitenkin ensi viikon alussa vielä tietoa siitä miten agi-rodussa kävi.

 

24.6.2003 Fanni oli tänään mukana Fridan harkoissa. Äiti ja Iskä oli vetämässä verijälkeä metsässä ja Fannia ei voinu jättää yksin. (Se tuhoo paikat.. :( ) Kokeiltiin Fannin kanssa eilisiä ratoja (jotka oli tallella..) ennen kun varsinaiset harkat alkoivat. Fanni meni upeasti! Meillä oli pitkä mutkikas rata, jota harjoiteltiin kahdessa osassa. Frida meni omalla vuorollaan tosi hyvin, tosin se jäi aina välillä miettimään, että "ompa kuuma....huilataan hetki!". Robi-setteri järjesti huvia koko ryhmälle juoksemalla vähän väliä pussiin makoilemaan. Sinne viileään.. :D

 

17.6.2003 Frida ei jaksanut kuunnella yhtään! Se haahoili omiaan kun meillä oli hyppy rata (3:lla eri tyylillä) Se hyppäsi yhden hypyn jäi haistelemaan maata. Toinen hyppy ja kiertämään omaa rataa. No. Viimeisen mutkikkaan radan Frida olisi jo mennyt hienosti, mutta kun se oli sitten niin mutkikas, ettei ohjaaja oikein enää muistanut sitä :). Pitkät hiuksetkin ois ihan hyvä pistää kiinni. Meinasin juosta päin estettä :D

 

10.6.2003 Pitkästä aikaa harkat! Frida aloitti tolleri kiljunnan heti kotona... ;( Frida meni ihan hyvin... Mitä nyt ohjaaja unohti radan kerran ja vähän oli erimielisyyksiä siitä miten kepeille mennään. Mutta muuten Frida meni tosi hyvin. Harjoiteltiin yhtä piitkää(niin pitkää kuin rata voi olla!) rataa ja sitten kontaktiesteitä. Ne Fridalta sujuu mainiosti. Meillä oli tuttavamme Aura mukana. Aura sai Fridan kiitettävästi pysymään hiljaa ohjaajan ollessa rakentamassa rataa ja tutustumassa siihen,, mutta suoritusta se katsoi kyllä liian läheltä 8)

 

25.5.2003 SM -kisa. Päästiin sittenkin nuorten SM kisoihin :). Fridan juoksun vuoksi vaan jouduttiin tekemään rata ihka viimeisinä molemmilla kerroilla. Ikäluokassamme oli vain 2 osanottajaa (Me ja Aino ja Julia-tolleri =Jusku (eli Nackelsby Fina). Eka rata meni hienosti, vain 5 ratavirhettä ja ne tuli siitä, kun oli ihan uudenlainen muuri. Sellainen, jossa on reikä keskellä. Frida ei ihan osannut sen korkeutta arvioida ja yksi paloista tippui. Tulimme kuitenkin maxeissa neljänsiksi ja pääsimme finaaliin ihan hienosti. Yhteensä sarjasa oli kolmetoista osanottajaa ja jäimme siis vain yhden virheen päähän kolmosijasta. Aika finaalia odotellessa oli pitkä ja koirat joutuivat olemaan osan ajasta kuumassa autossa (toim. huom: pääsivät kuitenkin uimaan välillä). Aika kului siitä huolimatta mukavasti muiden suorituksia katsellessa, Kennelliiton kojulla, josta saimme (ilmaista;) karkkia, koiran nameja ja osallistua tietokilpailuun !) Myös puffetista tuli ostettua limsaa. Kisat oli hyvin järjestetty! Palkinnot olivat hienot, niitä käytiin aina välillä ihastelemassa. Laskettiin, että jos ei tule hylkyä, niin palkinto tulee. No minkäs sille mahtoi, Fridan mielestä päivä oli kuuma ja aika pitkä. Kun vihdoin päästiin radalle alku meni hienosti, mutta kepeillä mokasin itse. Frida meni yhden kepin väärältä puolelta, enkä heti tajunnut sitä ja niin siitä tuli sitten hylly:( . Loppu rata meni sitten vähän niin ja näin, ihan kuin koiraa ei olisi enää yhtään kiinnostanut ja ohjaajaa otti ihan hirveästi päähän. Ei siinä ihan kuivin silmin pysytty, kun sijoitus oli niin lähellä, jos se kisa olisi ollut aikaisemmin ja ohjaaja olisi huomannut sen kepin murrr. No onneksi Aino ja Jusku pääsivät hienosti toiseksi! Onnea heille. Saatiin mekin kuitenkin hieno kunniakirja ja puulaatta... (Lohtua hävinneille :) ) Kuvia kilpailusta tulee heti alkuviikosta kunhan ne vain ehditään käsittelemään. Kuvia tapahtumasta.

 

15.5.2003 Fridan juoksu alkoi, joten hyvästi SM kisat :(, mutta toisaalta nyt päästään Tolleri leirille ja agirotuun :)

 

13.5.2003 Ekat harkat Suopohjassa. Frida oli ihan hassuna ja helpotkin radat meni pipariksi. Se metsä oli niin kutsuva, mutta sinne asti ei kyllä kertaakaan ehditty. Noo.. Harjoiteltiin käännöksiä, kun Fridan sai seuraamaan se meni hienosti. Toivottavasti se nyt menisi siellä SM kisoissakin, ne on kuulemma pihalla. 8( ..Noh, ekat harkat ulkona on kuitenkin aina ekat harkat ulkona ja koirat on vähän sekaisin. :)

 

6.5.2003 Ei ollut Fridan paras päivä, muttei huonoinkaan. Harjoiteltiin putkeen (joka oli A:n alla) menoa, ja A:alle menoa (Jonka alla edelleen se putki..) Se oli suhtkoht vaikeaa, mutta Frida suoritti sen hyvin. Oli myös yksi hyppyrata, siinä hieman ongelmia, mutta nekin korjattiin. Kahdestaan vuoroa odotellessa harjoiteltiin käskyjä: "kieri", "paikka" (Ennen esteelle pääsyä) "hiljaa" ja "hauku"!

 

29.4.2003 Tänään vuorossa oli kisatreenit eli kilpailut, jotka on vaan harkat. Frida oli möllien paras. Koska onnistuimme yli odotusten päätimme osallistua myös kilpailevien koirien kisatreeneihin. Möllien lisäksi oli pelkkä kilpailuluokka (sisältää 1, 2, 3 luokat, rata oli 2) jossa Frida sijoittui erinomaisesti ottaen huomioon, että se oli ekaa kertaa ykkösluokan radalla. Sitä paitsi se oli siis kakkosluokan rata. Tuloksena oli 5 virhepistettä koska Fridalla kepeille meno vähän epäonnistui, ihanneaika sensijaan alittui lähes 10 sekunnilla, ja mikä parasta keinu meni tosi hyvin! Saatiin paljon kehuja ja nyt sitten mietitään nuorten SM kisoihin menemistä :) (Ihan vaan kokemusta keräämään....) HUOM! Tuo ihanneaika mölleissä on väärin. Luulin, että se on 40, mutta se olikin 45. :)

 

15.5.2003 Harjoiteltiin erinäköisiä valssauksia ja käännöksiä. Valssaus radassa saatiin tosi suuret kehut, ei kuulemma voi enää parantaa, eikä valssia tarvitse harjoitella, muuta kun joskus kerrata :) Muutkin radat menivät ihan hyvin, mutta Frida oli vähän turhan yli-innokas, kun oli joutunut niin monta kertaa vaan käymään harjoitushallin pihassa kääntymässä, kun on viety Fannia hallille. Tosin siitä pettymyksestä palkkioksi se on aina pääsyt metsään vapaana ravaamaan.

 

29.3.2003 Oltiin TSAU:n (Turun Seudun Agility Urheilijat) hallissa vaihtovuorossa. Siellä oli liukas kokolattiamatto, mutta hyvin Frida silti juoksi. Otimme monta tosi pitkää rataa, Fridalle sopi hyvin, mutta ohjaajalla oli vähän ongelmia radan muistamisessa :) Frida meni tosi hyvin kaikki 4 ekaa rataa, mutta se alkoi käydä niin yli kierroksilla, että päätin lopulta jättää pallon pois. No siitähän Frida ei pitänyt vaan, se hyppi haluttomasti, oli pakko hakea pallo takaisin ;/ Harjoiteltiin Fridan kanssa vähän naksuttimen käyttöä, Frida on niin nopea koira, että naksutin voisi olla se meidän juttu. Hyvin Fridakin yhdistää sen äänen kehuihin :)

 

18.3.2003 Tehokuuri keppejä ja putkia. (Jälkimmäinen sopi erityisesti Fridalle :) ) Kepit Frida menee hyvin-vasemmalta puolelta. Saimme kuitenkin kehuja. Sitten teimme muutaman aika vaikean radan, ehkä enemmän vaikean ohjaajalle. Frida suoritti kuitenkin hienosti, kisoissa olisi tullut 0 tulos ja aikaa olisi jäänyt vielä vaikka kahville ;) Frida innostuu aina tennispalloista, se toimiikin upeasti pallon kanssa, mutta sitten alkaa tulla ylikierroksia ja se käy ihan kuumana :( Välillä on pakko käydä jäähdyttelemässä viereisessä metsässä, muuten se alkaa haukkua ja sählätä :/

 

11.03.2003 Fridan synttärit!! :) Vaihdettiin ryhmää, ja uusi kouluttaja Jaana Aro todettiin heti ensikatsauksella mukavaksi. Frida otti kaiken irti harkoista, kuinka monta kertaa sitä täytetään neljä? Se teki joka kerta virheettömän radan, mitä nyt ohjaaja kerran törmäsi koiraan ja yksi keppi jäi kiertämättä. Saatiin kehujakin :) Harjoiteltiin esteelle sivusta tuloa ja pienimuotoisesti valssaamista. Lopuksi oli koirille mieluinen rata, jossa oli lähinnä hyppy rata hallin ympäri. Suunnitelmissa on nyt sunnuntain hyväntekväisyys kisat, mutta saa nyt nähdä...

 

03.03.03 Vika kerta Fridan kanssa sisänajoryhmässä. Onneksi Fanni sai luvan jatkaa samassa ryhmässä ja Frida siirtyy sitten Tiistai-ryhmään (tässä ryhmässä harjoittelevat ne, jotka tähtväät kilpailuihin). Harjoiteltiin keppejä ja puomia. Kepit menee ihan hyvin, oikealta puolelta. Frida on tajunnut nyt, että hei! Tääki voi olla hauskaa! Ennen se väsähti aina parin keppieste kerran jälkeen, ja meinasi vaan että hei, eiks toi putki kuitenkin ois kivempi? ;/ Frida meni keinun taas oikein hyvin. :) Puomille saimme Lotalta uuden ohjeen kontaktin suorittamiseen: pala muovimattoa kontaktin päähän, johon koira tullessaan puomilta (tai muulta kontaktiesteeltä) pitää pistää tassut ja sen jälkeen annetaan palkkio. Silloin kontaktivirheet jäävät vähitellen pois. Nyt vaan iskä hakemaan auton kumimattoa auton romuttamolt.:) Lotta muuten neuvo, että Fridan kanssa kannattaisi aloittaa naksutin agility.

 

24.2.2003 Leikkimieliset kisat Arjojen ja Lottien välillä. :) Eka rata meni hyvin ja Frida oli 5. (16 koirasta, joista osa kilpailee kakkosissa:-) Toisella radalla Frida ei suostunut hyppimään lainkaan, se veti tassulla rimat alas ja juoksi iloisena siivekkeiden välistä ;/ Lotat on meidän ryhmä, jota ohjaa Lotta Huhtanen ja Arjat taas on ryhmä, jota ohjaa Arja Heinonen. Frida osaa nyt keinun oikein hyvin, ja nyt se suorastaan rakastaa sitä. Kun me mentiin keinun ohi Frida syöksyi sinne ja meni sen ihan väkisin. JES! Nyt voidaan harkita ihan oikeasti kilpailuihin menoa.

 

27.1.2003 Frida meni ihan hyvin, varsinkin keinun :) Jopa monta kertaa :) Se oppi nyt keinun aika hyvin, saa nähdä meneekö seuraavalla kerralla...

 

20.1.2003 Kun pääsimme halliin, oli ihan pakko päästää Frida irti, se meinasi tulla hulluksi, kun näki taas kaikki vanhat tutut esteet pitkästä aikaa. Frida kiersikin yksin melkein puoli rataa... (putki, A, puomi, 3 hyppyä ja pussin) Että silleen ;) Frida meni hyvin, mutta lopuksi ei sitä viimeistä hyppyä oikein olisi tahtonut hypätä...

 

19.12.2002 Sainpa tänään mailin! "Tervetuloa ATT:n alkeiskurssille" :D Aloitamme sitten tammikuussa harkat Fannin kanssa :)

 

15.12.2002 Olimme Fannin kanssa Alkeiskurssin pääsykokeessa... Kai (?) se ihan hyvin meni.

 

2.12.2002 Kävimme tänään ekan kerran Maanantai-koulutuksessa (kilpailemaan aikovien sisäänajoryhmä). Ihan hyvinhän se meni.. :) Ottaen huomioon, että Frida ei ole käynyt piiitkään aikaan harkoissa.

 

30.10.2002 Fridalla alkoi juoksu, joten harkat on seis seuraavan kuukauden ajan.

 

27.10.2002 Harkat meni hyvin ja Fannikin pääsi kokeilemaan muutamaa estettä lopuksi. Frida vaan ei olisi tahtonut, että Fannikin saa makupaloja ;)

 

19.10.2002 Harkat meni hyvin, mutta ku me olimme radalla Frida hätiköin keinussa ja nyt se taas arkailee sitä :(

 

5.10.2002 Harjoitukset siirtyivät taas halliin. Harjoittelimme Fridan kanssa pääasiallisesti keinua. Hyvin se menee :)

 

8.6.2002 Olimme toisessa möllikisassa. Fridalle tuli yksi kieltäytyminen ja yksi kontaki virhe. Muuten meni hyvin... -Pitkä kuuma kesä! Kesäloma. Ja Fridalla välilevyn pullistuma :( -

 

1.6.2002 Harjoitukset suopohjassa. Meillä oli leikkimielinen kilpailu.

 

27.5.2002 Olimme ekoissa möllikisoissa. Oli liian kuuma Fridalle. Se jäi vain haistelemaan

 

18.5.2002 Frida meni ihan hyvin ja keinu meni jo todella hyvin siihen nähden miten se on ennen mennyt.

 

5.5. 2002 Olimme tokoagi kurssilla. Se ei tuntunut oikein minun ja Fridan lajilta.Siinä oli liikaa hidasteluita. Me kaipaamme vauhtia.

 

4.5. 2002 Projekti, en ehtinyt ATTEENS:iin

 

27.4. 2002 Koko tunti oli peruutettu kisojen vuoksi :-(

 

20.4.2002 Frida meni hienosti, kun oltiin vauhdissa, mutta jos vähänkin hidasti se alkoi haistelemaan. Aiheena oli leikkaaminen.

 

14.4.2002 Harjoittelimme pujottelua eri kulmista Fanni tuli harjoitusten loputtua käymään hallilla ja puomia kokeiltiin.Se oli hiiirmu pelottava! ;)

 

7.4.2002 (ATTEENS) FRIDA MENI KEINUN MONTA KERTAA!!!!!!!!!Tosin vain taluttimen kanssa, mutta kuitenkin! :-)

 

6.4.2002 Frida meni hienosti! Ja... Se oli keinulla niin kauan kunnes se laskeutui!!!!! Mutta tosin sen jälkeen se ei tullut sitä loppuun asti. Vaan makasi hetken vielä keinulla, kun minä kehuin ja rapsuttelin sitä. Sitten se hyppäsi suoraan pois.

 

23.3.2002 Ei harjoituksia. Snif! Fridalla juoksu.

 

2.3 2002 Frida meni tänään kerran keinun!!! Jee! =D Se meni keinulle ja juoksi täyttä vauhtia toiseen päähän. Toinen pää ei ollut ehtinyt vielä laskeutua, joten Frida hyppäsi alas. Se oli aika hullunkurisen näköistä. Palkitsin Fridan, mutta enää se ei suostunut kuin nousemaan keinulle. Frida osaa jo mainiosti pysyä paikallaan vaikka jätän sen ilman remmiä odottamaan, kun käyn tutustumassa rataan! Frida oli KOKO AJAN vapaana!! =D =D

 

16.2.2002 Frida meni hyvin. Tänään harjoittelimme rengasta. Kokeilimme kouluttajan kanssa keinua, mutta Frida ei suostunut edes nousemaan sille. =( Harjoittelimme Fridan kanssa myös TOKO:a. Frida oli melkein koko ajan vapaana.

 

10.2.2002 Tänään olimme ATTEENSsin harjoituksissa. Siellä meni ihan... hmm.. Tai no ihan siedettävästi! Frida totteli silloin erinomaisesti, mutta kun pääsimme radalle se hyppi kyllä, mutta aika paljon oman pään mukaan!

 

9.2.2002 Tänään Frida meni ihan hyvin, muuten paitsi, että se jäi "siivoilemaan"(syömään toisten tippuneita nameja)joka välissä. Hm! Oikea syöppö ;-)

 

2.2.2002 Frida meni tosi upeasti, mutta ainakun meidän piti lähteä radalle niin se jäi haistelemaan.=( Meille kyllä sanottiin, että meistä tulee vaikka mitä kunhan saan Fridaan kunnon kontaktin :) Harjoittelimme hyppyjä ja keppejä.

 

26.1.2002 Olimme Fridan kanssa Turun talvinäyttelyn agilitynäytöksessä. Ensimmäinen näytös meni hyvin, mutta toinen meni yli odotusten! Frida taisi kyllä tajuta, että se on esiintymässä.

 

19.1.2002 Frida meni tänään jo ihan hyvin. Se viime kertainen poukkoilu taisi ollakin vain sitä, kun emme olleet ollut pitkään aikaan harjoituksissa. Frida jopa kiinnostui keinusta! Se suostuu olemaan keinulla siihen asti kun nami loppuu :) Vaikka keinu lähteekin putoamaan alas päin.

 

12.1.2002 Tänään Frida ei suostunut tekemään yhtään mitään! Joka ainoan esten jälkeen se vain pysähtyi nuuskimaan maata. Siitä harjoittelemisesta ei tullut mitään.

 

Fridan kanssa aloitettiin agilityharrastus alkeiskurssilla v. 2000 syksyllä, mutta harjoituspäiväkirjaa alettiin pitämään vasta, vuoden vaihteen 2002 jälkeen.