Vuoden 2006 agirotu-tapahtuma järjestettiin Janakkalan Turengissa ja mukana oli neljä kilpailevaa tollerijoukkuetta. Laura osallistui Fannin kanssa tapahtumaan Team Fireheartin kokoonpanossa ja Frida oli mukana Teamin toisena varakoirana. Team Fireheartin lähtö oli vasta kolmen jälkeen, joten periaatteessa meidän ei olisi tarvinnut lähteä kotoa kuin vasta puolenpävivän aikaan. Mutta koska tapahtuma on yksi koiravuoden hauskimmista, päätimme lähteä katsomaan muiden tollerijoukkueiden suorituksia, joiden tiesimme olevan jo puolilta päivin. Vähältä tosin piti, että medijoukkueen suoritus olisi jäänyt näkemättä, koska pyörimme neuvottomina pitkään Janakkalan kirkonkylässä, kun käytössämme olleesta maantiekartasta ei käynyt ilmi, että Turenki onkin erillinen taajama (no joo, kait sen olisi pitänyt kuulua yleisivistykseen).

Ilma oli lähes tuskasen kuuma, sillä varjossakin oli lähes 30 astetta lämmintä ja kisapaikka oli paahteinen hiekkakenttä, joka oli vielä lievästi kattilamainen muodoltaan. Kasteluvesipiste olikin ahkerassa käytössä, mutta siitä huolimatta yleinen tulostaso taisi jäädä alhaiseksi, sillä sekä koirat että ohjaajat olivat aika uuvahtaneita. Meillä ei ole tietoa joukkueemme omasta pistemäärästä tai sijoituksesta, muista joukkueista puhumattakaan, sillä oman suorituksen jälkeen ainoana selvänä ajatuksena oli: äkkiä kylmää juomaa ja kotiin.

Agirodun perinteiden mukaisesti tulokset julkaistaan vasta ASB-lehdessä ja sen jälkeen toivottavasti myös TOLLERISSA, mutta tässä alla muutamia tunnelmapaloja kuvakimarana. Nimet on katsottu lähtöluettelosta, joten niissä saattaa olla virheitä. Korjauksia otetaan mielellään vastaan.

Medijoukkue (Medi Scotia) valmistautuu suoritukseensa.
Saara Kallio ja Viggo

Johanna Jokinen ja Choco lähdössä radalle.

Sarianna Salonen ja Itu

Elina Lehtonen ja Roni
Medi Scotiat maalisssa nyt!
Team Huisit Hulivilit Aada maskotteineen oli aivan ihastuttava ja tytöt tekivät reippaan näköisiä ratoja, mutta valitettavasti meidän kameran akku loppui juuri ennen heidän lähtöään, enkä ennättänyt enää tässä vaiheessa juosta etsimään vara-akkua kentän toiselta laidalta. Hulivilien radasta ei tullut meille siten yhtään otosta. Kuvia sen sijaan löytyy Siran,. Nekun Nenun ja Jadan sivuilta
Meidän tytöt. Ette muuten varmaan ikinä arvaa kuka meidän perheessa oli eilen illalla iloinen jalkapallon maailman mestaruuden selvittyä. Italian lippua liehutettiin ikkunasta koko yö (mutta, jos talosta olisi sellainen löytynyt, niin minun ikkunastani olisi karvaasta tappiosta huolimatta liehunut Ranskan lippu ;-)
Kilpailevien maksien (Nova Scotia Red Coats) ensimmäisinä starttasivat Ainoa-Maria Ilmanen ja Juulia.
Toisena lähtivät Nina Koski ja Nelli
Kolmansia radalle lähtijöitä olivat Mervi Lautsila ja Moona.
ja ankkurina radalle lähtivät Tero Mesiranta ja Ransu.
Nova Scotia Red Coats
Tässä Team Fireheartin tunnus
Team Fireheart vahvistettuna huutosakilla
ja tässä he esittelevät itse itsensä.
Ville ja Funa
Laura ja Fanni
Mirka ja Kaapo
sekä joukkueemme ainoat ei hyllyttäneet: Merja ja Vili :-)
Eräs agirotu tapahtuman tärkein osa on pukukilpailu, johon tollerijoukkueista tänä vuonna osallistuivat ainoastaan Red Coatsit Kanadan jääkiekkoteemalla.
Heidän varusteensa olivat kyllä oikeesti aika upeat!
Meidän perheen suosikki (siis heti tollereiden jälkeen tiätty) olivat huskyjoukkueet "Etuveto, Takaveto ja Neliveto", jotka vissiin sijoittuivatkin aika ylös pukukisassa.
Tätä ilman ei olisi selvitty päivän kuumuudesta.