Hiukan taustaa:

Fanni tuli meidän perheeseemme sen jälkeen, kun Fridan kanssa oli ensin totuteltu elämään tollerien kanssa kolme vuotta. Fanni yllätti meidät täydellisesti, sillä sen on monessa asiassa aivan Fridan vastakohta. Fanni on rauhallinen ja välillä suorastaan laiska. Se on myös käsittämättömän itsepäinen (pönttö?): sata kertaa viikossa se tunkee itsensä verannalle, vaikka tietää hyvin, ettei pääse sieltä itse pois. Rauhallisuudesta kertoo se, että siellä se sitten istuu kiltisti odottamassa, että joku huomaa pienimmän puuttuvan ja tulee päästämään Fannin sisälle.

Fanni on meidän vahtikoira: jokainen epämääräinen rasahdus saa sen valpastumaan ja haukahtamaan. Tapaa on yritetty kyllä karsia pois, mutta edelleenkin suhteellisen heikoin tuloksin. Toisaalta eipä meille tule nykyään kukaan yllättäen. Vaikka Fanni joskus saattaakin osoittaa tiettyä laiskuutta, on se varmasti myös yksi tollerimaailman väsymättömimpiä noutajia. Siis silloin, kun noudettava ei ole mikään epämiellyttävä raato. Palautukset tulevat siististi käteen ja, jos vain ohjaaja jaksaisi, niin sitä jatkuisi koko päivän. Ja mikäli kukaan ei suostu enää heittämään, niin Fanni järjestää itse itselleen noudettavaa. Fanni on myös suhteellisen nopea oppimaan uusia asioita (valitettavasti sillä vaan on aika huono muisti, eikä se kovin pitkää muista uutta opittua, mikä sitä ei tehdä riittävän usein ;-).

Agilitykoira Fanni

Fannin kanssa aloitettiin agilitykilpaura tollerien mestaruuskilpailuissa marraskuussa 2003. Tuolloin esteet alkoivat vähitellen olla kaikki hallinnassa, mutta suoritusten tarkkuudessa ja vauhdissa oli vielä toivomisen varaa. Kepit olivat Fannilla usein ongelmana. Olisi niin ollut paljon helpompaa, kun niitä kaikkia ei olisi tarvinnut kiertää (ja sitä paitsi: miksi niiden aina pitäisi jäädä vasemmalle puolelle?). Ensimmäinen nollatulos tehtiin ATT:n järjestämissä kisoissa 2.10.2004 ja kaksi muuta kakkosiin oikeuttavaa nollatulosta tehtiin 7.11.2004 Markku Vuorisen tuomaroimissa kisoissa niinikään Turussa.

Kakkosluokassa kisaaminen aloitettiin helmikuussa 2005, mutta ensimmäinen nousunolla kolmosia varten saatiin vasta Kari Jalosen tuomaroimassa kisassa Tampereella 16.10.2005. Kaksi muuta kolmosia varten tarvittavaa nollatulosta ansaittiin Liedossa 4.3.2006 ja Uudessakaupungissa 6.8.2006.

Kolmosissa Fanni starttasi saman vuoden syyskuussa ja teki heti ensimmäisen nollatuloksensa. Vuoden 2007 SM-kisoihin koitettiin saada osallistumisoikeus, mutta kokoon saatin ainoastaan viisi tarvittavasta seitsemästä nollatuloksesta. Kuitenkin kolmosluokan suorituksiin voi olla kohtuullisen tyytyväinen: Fanni suoritusvarmuus on koko ajan lisääntynyt, samoin vauhtia on tullut lisää - tosin vieläkin ollaan "suorilla radoilla" melkein kymmenen sekuntia nopeimpia koirakoita hitaampia. Jos sen vauhdin, jolla Fanni hakee punaista palloa, saisi siirrettyä agilityradalle, niin Fanni olisi siellä todellinen tykki, mutta tällä hetkellä siitä voidaan vain haaveilla...

5 Lempparia:
  1. Ruoka (ihan mitä vaan)
  2. Punainen pallo (jos ruokaa ei olisi niin, tää olisi maailman paras juttu)
  3. Noutaminen (mutta, ei kuolleita lokkeja kiitos!)
  4. Rapsuttaminen (varsinkin korvan takaa)
  5. Putoavat lehdet (mitä tuulisempaa, sitä parempi)

5 Inhokkia:

  1. Pesu suihkussa (ei ikinä eikä koskaan, jos vaan voi välttää)
  2. Turkin harjaaminen (tätäkään ei ikinä!)
  3. Pennut (ei ainaskaan 10 metriä lähemmäksi, murr)
  4. Kissat (parempi 10 kissaa oksalla, kuin yksikään pivossa)
  5. Kaikki muu onkin sitten lempparia
08072007