Vuoden 2003 Nuorten agilityn ja tokon SM-kilpailut pidettiin Vaasassa 24.-25.5. Lähdimme aamuvarhaisella, mutta onneksi olimme mummolassa Merikarvialla yötä, joten matkaa oli vain n. 150 kilometriä. Saavuime paikalle hyvissä ajoin ja rataa oltiin vasta tekemässä, kun kaarsimme kisapaikalle. Aamu oli sumuinen, kylmä ja enteili sadetta.
Kisojen järjestäjänä oli tänä vuonna Vaasan Agility Seura, joka väritys ja logo näkyvät tuolla muuriesteellä. Yhteensä kisoihin oli ilmoittautunut 67 osanottajaa ja näihin kisoihinhan ei ole esikarsintaa, joten kaikki halukaat pääsevät mukaan vaikka SM-kisat onkin. Samoin näihin kisoihin saa osallistua X-rotuisella koiralla. Kaikilla on siis reilusti mahdollisuus samoihin kisoihin.

Puoli yhdeksältä alkoi ilmoittautuminen ja mahan pohjassa alkoi kipristelä... Kisat oli muuten hienosti järjestetty, mutta osallistujalistassa oli paljon virheitä. Fridan ohjaajaksi oli laitettu omistaja ja vaikka virhe korjattiin paikan päällä pariinkin kertaan niin virallisissa tuloksissa näkyy edeleen väärän ohjaan nimi

Vähän palelsikin ilmoittautumista odotellessa. Samalla oli aikaa seurata radan valmistumista.Todettiin, että VAS:lla on todella hyvän näköinen ulkoharjoittelurata. (ja mikä tärkeintä heillä on todella siisti hyyskä radan vieressä :-)
Koska Frida ei ole ennen osallistunut virallisiin kisoihin oli tuomari Anders Virtasen vahvistettava kokoluokka, samalla tarkastettiin siru.
Kisat oli jaettu kahteen osaan. Ensin kilpailtiin ohjaajan ikäluokittain kaikissa koirien kokoluokissa.
Rataan tutustumassa oli siten kaikki saman kokoluokan samaa rataa suorittavat. Eli tässä tutustuvat kaikki Maxi 1 koiria ohjaavat iästä riippumatta.
Rata tuntui keskivaikealta. Keinua ei ollut lainkaan ja aikaa tutustumiseen annettiin riittävästi.

Seurakaveri Aino-Maria Ilmanen ja Juulia (eli Nackelsbyyn Fiina) starttasivat ensimmäisinä ja tekivät hyvän ratasuorituksen

Rata oli hiukan liukas sateiden jälkeen ja Aino meinasi kaatua tiukassa mutkassa. He kuitenkin selvittivät sen upeasti ja eikä ratavirheitä tullut lainkaan.
Kisoihin osallistui myös kolmas tolleri: Kirsi Sipilän ohjaama Pepi eli Juno-Juhekin Åketree
Myös Laura ja Frida aloittivat kisan hyvin vaikka joutuivatkin odottomaan kaikkien muiden Maxi1 koirien suorituksen, koska Frida juoksuisena saatiin ottaa auton takapäästä vasta viimeiseksi.
Yksi ratavirhe tuli muurin keskimmäisten palikan pudottamisesta. Vauhtia heillä oli sen sijaan riittämiin ihanneaika 55 sekuntia tuli alitetuksi 6.11 sekuntilla.
Alkuerässä Laura ja Frida sijoittuivat neljänneksi. Sen jälkeen alkoi piinallisen pitkäodotus finaalia varten, limsaa ja makkaraa kului ja Kennelliiton kojusta käytiin hakemassa esitteitä ja namia. Aurinkokin alkoi vähitellen paistaa.
Vihdoin noin kahden aikaan päästiin aloittamaan finaali. Finaalirata oli kaikille sama. Eli esim. kaikki Maxi koirat suorittivat saman radan ohjaan iästä tai koiran kilpailuluoksta huolimatta.
Ja arvatkaapa ihan huviksenne, mikä koira suoritti oman osuutensa kaikista viimeisenä (ja kuka siis sai samalla jännittää pisimpään)
Aino-Maria ja Juulia pääsivät Maxeista ensimmäisenä radalle ja tekivät hienosti puhtaan nollaradan!
Tässä he ovat menossa jo loppusuoralla.
Meidän suoritus sitten... siitä nyt ei ole paljon hauskaa kerrottavaa.
Hylky tuli kepeistä. En huomannut, että Frida oikaisi yhden kepin ja sinä se sitten oli :-(
Aino ja Jusku olivat hienosti 10-13 vuotiaisen sarjan SM-kakkosia. Hyvä Aino ja hyvä ATT!
Voittaja oli Maija Mörkömaa ja lapinporokoira Nette
Myös 14-17 vuotiaiden Maxi voittajissa oli tuttuja: ATT:sta Essi Saarela ja kerrynterrieri Reetta sekä meidän lenkkikaveri Brando-kultsu ja Henriikka Lehtomaa TSAU:sta.