Tollereiden mestaruuskisat 23.11.2003 Turussa ATT:n hallilla

Yleisöä hallilla. Tässä vaihessa varpaita vasta kipristeli niillä, jotka typeryyksissään (vrt. allekirjoittanut) olivat laittaneet kumisaappaat jalkaan.

Osa kilpailijosta oli saapunut jo aamun ensimmäiseen kisaan. Päivä oli pitkä ja tollereiden oma rata alkoi vasta puolikuudelta. Tunnelma oli kuitenkin koko ajan iloinen ja kannustava.

"Kun kisat pitenee niin väki paranee" Aamupäivän setterit, bortsut, pumit ym. olivat hävinneet ja paikalla oli vain aitoja punaneniä omistajineen.

Toimitsijat tekivät pitkän päivän, osa toimitsijoista löytyi onneksi tollereiden omasta joukosta, sillä ATT:n riveistä löytyy useita aktiivisia tolleristeja,mutta paljon paikalla oli myös ATT:n työmyyriä. Suuri kiitos sekä tuomareille että toimitsijoille.

Radan valmistuessa tunnelma alkoi tiivistymään.

Rataantutustuminen.

Laura yrittää saada Fridaa kiinnostumaan radalle lähdöstä. Liekö lähestyvä juoksu saanut Fridan sekaisin vai mikähän on mennyt meidän ennen niin vauhdikkaaseen koiraan.

Päivän yksi tähtipari oli Aino-Maria Ilmanen ja Juulia-tolleri. He saivat kolmannen 0 -tuloksen ja ehtivät heti ensimmäisestä kakkosradasta saada myös 0-tuloksen. Samalla radalla heidät vielä palkittiin luokan parhaasta tollerituloksesta. ONNEA!

Vuorossa Fanni-oravan lähtö. Laura ja Fanni saivat poikkeuksellisesti suorittaa radan viimeisenä vaikka normaalisti, viimeisenä olisi ollut edellisen kierroksen paras koirakko (Ransu ja Tero). Jos poikkeusta ei olisi tehty Fanni ja Frida olisivat olleetkin peräkkäin lähdössä.

 

Lähtöön käy!

Voittajat Leija, Tosca ja Kosmo ohjaajineen saavat onnittelut kerhon puheejohtajalta Hanna Laasaselta.

Oli hienoa, että vaikka sää huononi ja halli kylmeni koko kisan ajan, niin paikalla oli loppuun asti runsas joukko sekä kilpailijoita, että kannustajia.

Tuomari Tuija Soini poseeraamassa voittajien kanssa.

 

 

Lopullinen tuloslista. Kolmas rivi kertoo sen, kuinka paljon pisteitä koirakolla oli tolleriradalle lähdettäesä. Se kertoo myös sen miten herkkä ja intensiivinen tämä laji on: loistavat koirakot saattavat epäonnistua milloin vain ja toisinaan sellaisiakin pölvästejä kuin meidän koirat onnistaa: kahdella melko lattealla radalla saatiin sentään tulos!