Vuoden 2005 tollerimestarus ratkottiin viime vuoden tapaan Tampereella Ratsastuskeskuksen suurella maneesilla ja järjestelyistä vastasi Hämeen spanielikerho. Järjestelyt onnistuivat hienosti (vaikka näin turkulaisena sitä onkin vähän vaikea myöntää ;) aikataulut pitivät hyvin, palkinnot olivat hienoja, toimitsijat ystävällisiä ja lisäbonuksena lämmin sisävessa (luksusta!). Ensimmäinen kisa oli virallinen rata ja toinen - epävirallinen hyppyrata - oli cockereiden, koikkereiden, hoffien ja tollereiden mestaruusrata. Ykkös- ja kakkosluokan viralliset radat tuomaroi Kari Jalonen ja kolmosluokan radan sekä mestaruusradat Ritva Herrala. Tollereita oli ilmoitettu kisaan yhteensä 26 ja lähes kaikki olivat saapuneet paikalla huolimatta siitä, että noutajien päänäyttely oli tänä vuonnakin osunut samalle sunnuntaille. Tänä vuonna tollereita osallistui kaikkiin kuuteen mahdolliseen luokkaan ja jännitettävää riitti koko päivälle. Mukavaa oli myös se, että Maxi3 luokkaa lukuunottamatta kaikissa luokissa nähtiin tolleri virallisen radan palkintokorokkeella.

Medi1 luokassa kakkoseksi tuli Mindare's Fairy Daybreak VENLA ohjaajanaan Heini-Säde Kauppinen.
Maxi1 luokassa 1 palkinnon kävivät pokkaamassa Jadored's Duckie Kaboom RAISA ja Pentti Salonen ja kakkospalkinnon Nortward Ossian SPEEDY ja Annina Nurmikivi. Annina ja Speedy saivat samalla kolmannen luvanollan, sertin ja nousivat kakkosluokkaan. onnea!.
Medi2 luokan voittivat Jadored's Tiny Kaboom ITU ja Sarianna Salonen: He ottivat samalla kolmannen nousunollan ja siirtyivät kolmosluokkaan.
Maxi2 luokassa kakkosiksi tulivat Fireheart Ice Vixen FANNI ja Laura Tiitinen (eka luva nolla Fannille kakkosissa, JEE! :-)
Medi3 luokan kolmannen sijan ottivat FIN AVA Margareetta TERRA ja Rauno Virta.

Maxi3 luokassa ei tänä vuonna tollerit yltäneet palkintosijoille, koska kukaan ei tehnyt nollatulosta, mutta laitettiin nyt tämäkin tänne kuva, kun luokkavoittaja oli seurakaverit australian kelpie Rosacanaille's Qrita NALLI ja Tapio Mäntysalo. Paras tollerikoirakko tällä radalla oli Kosmo ja Samu Pehkonen.

Tollereiden finaaliradan voittivat Rauno Virta ja Terra, toiseksi tulivat Jaakko Auvinen ja Hemu ja kolmansiksi Samu Pehkonen ja Kosmo. Onnea voittajille!